- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

14 грудня — День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Шановні павлоградці!

25 років тому, 14 грудня 1986 року, через сім місяців після вибуху на Чорнобильській АЕС, було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Цієї події чекало все людство.

У ті тривожні дні в епіцентрі аварії ні на мить не припинялася боротьба з небаченою досі техногенною катастрофою. З глибокою повагою ми згадуємо працівників станції, вогнеборців, військових і цивільних, усіх, хто прийняв на себе удар Чорнобиля.

В ліквідації катастрофи на ЧАЕС брали участь більше 650 тисяч чоловік з різних куточків колишнього СРСР. Зазнали радіоактивного опромінення майже 8,4 млн. жителів Україні, Білорусі та Росії.

Сьогодні в Україні проживає понад двісті тисяч учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Тільки в нашому місті на обліку перебуває 582 постраждалих внаслідок цієї катастрофи, безпосередньо приймали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 341 чоловік.

Саме вам довелося докласти надзвичайних зусиль, щоб не допустити поширення Чорнобильського лиха. Дякую кожному з вас за виявлені в тяжкий для України час високі людські якості – силу духу, самовідданість і професіоналізм.

Схиляю голову перед тими,
хто жертвуючи власним життям відвів радіоактивну загрозу.
Вічна їм пам’ять!

Низький уклін вам, ліквідатори Чорнобильської катастрофи!

Міський голова І.С.МЕТЕЛИЦЯ