- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

У музею пройшла екскурсія – вистава «Павлоградський ярмарок»

10 грудня вперше в Павлоградському історико – краєзнавчому музеї відбулася вечірня екскурсія – вистава «Павлоградський ярмарок».

Дійство розгорталося в 6-ти експозиційних залах музею. Відвідувачі ярмарки ознайомилися з історією виникнення та проведення ярмарок в м. Павлограді в кінці XIX – початку XX століття, подивилися ярмаркову кукольну виставу, брали участь у конкурсах, іграх, фокусах, змаганнях по підняттю гірі та безпрограшній лотереї. Учасники всіх конкурсів отримали подарунки.

В святі взяли участь майстри декоративно – ужиткового мистецтва міської громадської організації  «Творче об`єднання «Кольори». На торгових рядах було представлено понад 300 робіт майстрів майже всіх напрямків творчості.

Гості вечірньої екскурсії  ознайомилися також з історією німого кіно та мали можливість його подивитися; сфотографуватися на пам`ять старовинним фотоапаратом та випити склянку ароматного чаю з баранками, медом та цукерками.

Вся постанова розгорталася навколо гостей, залучаючи їх до дійства, пропонуючи стати не просто глядачами, але й учасниками ярмарку часів кінця XIX – початку XX століття, з використанням музейних експонатів, декорацій, світла, музики, театрального   дійства, аудіоефектів, які допомогли відтворити атмосферу тих років.

Щоб відчути себе в тому, або іншому часі, потрібно побувати в музеї під час вечірньої екскурсії «Павлоградський ярмарок», яка відбудеться 17,19 грудня о 18.30 годині.

Запрошуємо всіх бажаючих стати учасниками подій, які відбувалися в нашому місті в кінці XIX – початку XX століття та відчути атмосферу того часу!

 

 

Директор                                                            Т.І. Ведмідь