- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

358 років проведення Переяславської Ради

 

18 січня 2012 виповнюється 358 років знаменної події — проведення Переяславської Ради (1654 р.), що проголосила возз’єднання двох братніх слов’янських народів – Росії та України. Рішення, прийняте Богданом Хмельницьким і підтримане всіма учасниками представницького козацького зібрання, мало історичне значення, ознаменувало новий етап у розвитку територій лівобережної України.

Цій події були присвячені шкільні години спілкування, бібліотечні уроки та інші заходи, спрямовані на патріотичне виховання молоді, вивчення і популяризацію історичної спадщини, увічнення пам’яті про подію, яка символізує нерозривну багатовікову дружбу і братерство українського і російського народів.

Зміцнення партнерських україно-російських міждержавних відносин, особливе звучання в контексті реалізації політики України, спрямованої на подальше розширення взаємовигідного співробітництва між Україною і Росією були головними темами, які піднімали представники депутатського корпусу Партії регіонів під час зустрічей з учнями шкіл.