- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Акція до Всесвітнього дня пам’яті померлим від СНІДу

18 травня 2012 року на території Центру Дозвілля „Мир” була проведена вулична акція до Всесвітнього дня пам’яті померлим від СНІДу, який в усьому світі відзначається 20 травня. В проведенні акції взяли участь група волонтерів медичного училища: Заостровних Таня, Рибянець Яна, Колісник Марія, Кравченко Руслана, Мартиненко Лідія та Пустовітюк Лоліта, яких підготувала викладач медичного училища Сич Наталя Володимирівна, яка є керівником волонтерського загону з питань збереження репродуктивного здоров’я. В вуличній акції також взяли участь представники товариства Червоного хреста та міського центру здоров`я. Ця акція спрямована на пропаганду здорового способу життя, на підвищення поінформованості населення з питань профілактики захворювань які передаються статевим шляхом, Віл/СНІДу та збереження репродуктивного здоров’я.


Протягом акції, волонтери медичного училища роздавали перехожим пам’ятки, листівки, буклети з питань профілактики ВІЛ – інфекції, СНІДу, захворювань, які передаються статевим шляхом та проводили бесіди з мешканцями міста про значення здорового способу життя в збереженні репродуктивного здоров`я, роз’яснювали перехожим, особливо молоді, що тільки безпечна поведінка та здоровий спосіб життя збережуть здоров’я та захистять від Віл-інфекції, наркоманії та туберкульозу, та роздавали індивідуальні засоби захисту.
Студенти медичного училища волонтери проводять активну роз’яснювальну роботу з питань збереження репродуктивного здоров’я та попередження абортів серед старшокласників навчальних закладів міст.


Студенти волонтери не тільки детально розповідають про шляхи запобігання ВІЛ–інфікування, засоби профілактики туберкульозу, збереження репродуктивного здоров`я, а і пропагують здоровий спосіб життя та життєві цінності. Використовуючи такі сучасні форми роботи, як анкетування, психологічний тренінг, рольові ігри. Діти залишаються не байдужими до цієї проблеми, активно включаються в роботу, дають відповіді та аналізують життєві стосунки в сучасному житті.