- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Акція здоров’я «Захисти себе сам»

24 травня 2013 року на території Центру дозвілля „Мир” була проведена вулична акція в рамках декадника планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я під гаслом «Захисти себе сам», яку організував Павлоградський міський центр здоров’я. В проведенні акції взяли участь група волонтерів медичного училища: Дударєва Наталя, Силка Віра, Гриценко Юля, Щербина Ігор, Полякова Аня, Куценко Даша. Волонтерів підготувала викладач медичного училища Сич Наталя Володимирівна, яка є керівником волонтерського загону з питань збереження репродуктивного здоров’я . Дитячий гінеколог Лопатніченко Тетяна Вікторівна на базі «Клініки, дружньої до молоді» також підготувала волонтерський загін, який працював протягом навчального року в навчальних закладах міста. Група волонтерів — Анастасія Кириченко, Анна Белясна, Юля Одиноких та Женя Рильський — також взяли участь у вуличній акції.

Вулична акція спрямована на пропаганду здорового способу життя, на підвищення поінформованості населення з питань профілактики захворювань, які передаються статевим шляхом, ВІЛ/СНІДу та збереження репродуктивного здоров’я.
Протягом акції, волонтери медичного училища, працівники «Клініки, дружньої до молоді», міського центру здоров`я та громадської організації «Клуб «Імпульс» роздавали перехожим пам’ятки, листівки, буклети з питань збереження репродуктивного здоров’я, профілактики захворювань, які передаються статевим шляхом та проводили бесіди з мешканцями міста про значення здорового способу життя в збереженні репродуктивного здоров`я, роз’яснювали перехожим, особливо молоді, що тільки безпечна поведінка та здоровий спосіб життя збережуть здоров’я та захистять від ВІЛ-інфекції, наркоманії, туберкульозу та захворювань, що передаються статевим шляхом.
Для проведення роз’яснювальної роботи в навчальних закладах та під час акцій міським центром здоров’я та викладачем медичного училища, керівником волонтерського загону Сич Н.В. розроблений текст пам’ятки «Для допитливих підлітків та молоді», який виданий масовим тиражем у міській друкарні. В період вуличної акції волонтерами було роздано 250 примірників пам’ятки.