- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Боротьба зі стихійною торгівлею

Виконком інформує
З метою впорядкування торгівлі, додержання вимог законодавства щодо якості та безпеки товарів, захисту прав споживачів, відділ розвитку споживчого ринку та підприємництва міської ради разом з контролюючими службами міста продовжує вживати заходи відповідно до діючого законодавства щодо припинення стихійної торгівлі на приринкових територіях та на вулицях міста.


Торгівля з рук у невстановлених місцях є адміністративним порушенням та тягне за собою наккладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з кофіскацією предметів торгівлі або без такої.


22 березня заступник міського голови Катічев О.М. провів нараду з питань підведення підсумків проведених заходів в березні щодо ліквідації стихійної торгівлі та затвердження плану дій на наступний період. На нараді були присутні представники міліції, СЄС, ветслужби та керівники ринків.
За результатами наради ухвалили:
визначити відповідальних за ліквідацію стихійної торгівлі в місті:
1. МВМ — 1 ГУМВС України в Дніпропетровській області (Первій): вул. Верстатобудівників, XX Партз”їзда, Ленінградська;


2. Павлоградський РМВ ГУМВС України в Дніпропетровській області (Малинога): вул. Сташкова;


3. Відділ розвитку споживчого ринку та підприємництва (Кусочкіна): вул. Горького, Полтавська, Добролюбова.


4.Інспекція з благоустрію управління комунального господарства та будівництва (Давіденко), КП “Управління ринками м. Павлограда (Курченко П.А.): вул. Карла Маркса район ринку “Самара”, вул. Карла Маркса район магазину “АТБ-Маркет”.


5.Павлоградській СЄС активізувати роз’яснювальну санітарно-просвітню роботу з населенням міста щодо недопущення придбання харчових продуктів на осередках стихійної торгівлі та профілактики гострих кишкових інфекцій, які виникають в наслідок вживання неякісних продуктів;


6. Проводити вищенаведені заходи до остаточного вирішення питання ліквідації стихійної торгівлі в місті.
На даний час робочею групою за допомогою адміністрацій ринків “Центральний” та “Юлана” ліквідовано несанкціонована торгівля на вул. Горького, Полтавській, Добролюбова.


Жителі міста повинні розуміти, що придбаний у невстановленому місці товар у випадкової людини, в умовах, які не відповідають нормам його зберігання, з землі, в тару із сміттєвого звалища у будь-який момент може обернутися великим лихом для покупця та його родини.
Необхідно, щоб всі жителі міста настроїлися на боротьбу із цим злом — не купували продукти харчування та інші товари в місцях стихійної торгівлі, проявили свідомість, розумну обережність та пильність!

Відділ розвитку споживчого ринку та
підприємництва міської ради.