- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Бути обізнаним – бути захищеним

25 травня 2017 року в рамках Всесвітнього дня пам’яті померлим від СНІДу біля центра дозвілля «МИР» було організовано та проведено вуличну акцію «Молодь проти СНІДу».
У проведенні акції взяли участь волонтери загону «Панацея» Павлоградського медичного коледжу Вінакова Маргарита, Чеснокова Юлія, Терновська Тетяна, Шевченко Анастасія, Дудник Аліна, фахівці кабінету пропаганди медичних знань КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Павлограда» ПМР» та керівник волонтерського загону Семененко Олена Володимирівна.
Молодіжна вулична акція спрямована на пропаганду здорового способу життя, на підвищення поінформованості населення з питань профілактики соціально небезпечних хвороб, таких як ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, наркоманії, захворювань, які передаються статевим шляхом, на підтримку людей, які живуть з ВІЛ/СНІД та толерантного ставлення до тих, кого торкнулась ця проблема.
Волонтери, спілкуючись з мешканцями міста, особливо з молодими людьми, роздавали інформаційні листівки та пам’ятки щодо профілактики ВІЛ/СНІДу, звертали увагу на важливість ведення здорового способу життя, формування родинних стосунків, наголошували, що безпечна поведінка збереже здоров’я та захистить від ВІЛ-інфекції та інших соціально небезпечних хвороб.
Керівник волонтерського загону Семененко О.В. розповіла журналістам про активну роз’яснювальну роботу, яка щорічно проводиться волонтерами гуртка «Панацея» серед учнів загальноосвітніх шкіл, студентів Західно-Донбаського професійного ліцею та коледжу Дніпропетровського вищого навчального закладу «Національний гірничий університет» м. Павлограда.
Студенти-волонтери добре володіють необхідними знаннями та психологічними прийомами для проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з даної проблеми.
Сподіваємось, що учні та студенти навчальних закладів, мешканці міста, з якими спілкувались волонтери, оберуть здоровий спосіб життя та зможуть застерегти себе від небезпечних хвороб.

Кабінет пропаганди медичних знань
КЗ «ЦПМСД м. Павлограда» ПМР»