- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

День незалежності України в Павлограді

 

Святкування Дня незалежності України в Павлограді розпочалося парадом вишиванок, в якому взяв участь міський голова А.О. Вершина. Протягом останніх років цей захід збирає шанувальників українських традицій та об’єднує у яскраву ходу, яка супроводжується українськими піснями. Учасники збиралися біля пам’ятника  Матвія Хижняка та прямували до центральної площі, а потім до сквера ім. Т.Г. Шевченка. Там вже на них чекали ведучі  святкової розважальної програми та чисельні городяни.

 

 

 

У сквері павлоградці вітали гостей, які приїхали  до нашого міста з Великобританії. На знак гостинності та поваги гостям подарували запашний каравай та подарунки павлоградських майстринь. 

Спілкування іноземних гостей з міським головою, його заступниками та представниками компанії ПАТ ДТЕК «Павлоградвугілля»  продовжилося у малій залі засідань виконкому, де вони мали змогу ознайомитися з презентацією про наше місто. Англійці  приїхали до Павлограду за запрошенням ДТЕК «Павлоградвугілля» та мали на меті обговорити питання, що стосуються вугледобувної галузі, а також приєднатися до святкування державних свят та професійного шахтарського свята.

Також цього дня у парку по вул. Комарова було відкрито памятник шахтарської праці у  вигляді шахтарської лампи.  На урочистому відкритті були присутні міський голова А.О. Вершина , народний депутат України А.В. Мартовицький,  генеральний директор ПАТ ДТЕК «Павлоградвугілля» С.А. Воронін та генеральний директор ТОВ ДТЕК Енерго.