- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

День української писемності та мови

Шановні павлоградці!

Щиро вітаю вас із Днем української писемності та мови.

Українська мова – це душа мільйонів українців, загартована історією і відточена творчістю найталановитіших письменників. Велич і сила нашого слова, його могутня тисячолітня історія, високий рівень духовної, літературної і народної культури належать не лише нам і нашій державі, а й всьому світу.

Наша мова звучала ще у творах Нестора Літописця, «Слові о полку Ігореві», „Посланні Володимира Мономаха», Острозької Біблії та інших визначних пам’ятках писемності. Від найглибших традицій і з часів давніх літописів нашою мовою говорить серце і душа української землі.
З гідністю і шаною кожен з нас має усвідомлювати велику вагу рідного слова і особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім.

Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Але, я впевнений у тому, що без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною свого народу, його історії і культури.

Бажаю нам, земляки, берегти й утверджувати українську мову, виплекану нашими пращурами, адже вона створює індивідуальне обличчя країни і нації. Нехай рідна мова буде для нас всіх оберігом та духовним джерелом життя.

Міський голова І С Метелиця