- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

День знань – свято для всіх

Понад 12 тисяч школярів сьогодні сіли за учнівські парти в 19 школах міста. Це свято насамперед тих, хто вперше в житті переступає поріг школи . Тих, хто прийшов сюди зі своїми дітьми чи онуками. Тих, хто щоденно віддає дітям свої знання та тепло сердець, навчає і виховує з любов’ю.

Міський голова А.О. Вершина побажав всім учасникам освітнього процесу толерантності і здоров’я, позитиву і успіхів, комфорту і затишку. Анатолій Олексійович зазначив, що наше місто не залишилось осторонь змін в освітянській галузі. Нова українська школа поставила перед нами нові вимоги, як до засновника — так і до керівника закладу, як до учителя — так і до учня. Поза увагою не залишився жоден заклад освіти, якому б не надана була матеріальна підтримка та допомога. Фінансування освітньої галузі є стабільним і складає 29 відсотків від видатків з місцевого бюджету. У 2018 році освітня галузь використала 287 млн.грн., у 2019 році на утримання освіти передбачено майже 330 млн.грн.


Як показують європейські практики, саме партнерська робота може сприяти надійному розвитку
громади. Важливо розуміти, що функціонування установ можливе не лише за державні кошти, а і за рахунок залучених коштів.
Так 2 вересня 2019 року в загальноосвітній школі №1, завдяки меценацтву дорожньо-будівельної компанії ТОВ «Євробуд Плюс», продовжуючи Всеукраїнський педагогічний експеримент «Розумники» Smart Kids, відкрився другий суперсучасний кабінет початкової школи.


Для першокласників було придбано 30 планшетів, інтерактивну дошку.

На учнів 1–А класу чекали зручні парти, яскравий інтер’єр — все, щоб у дітлахів було бажання вчитися.


На свято завітали міський голова Анатолій Вершина, меценат Карен Антонян та комерційний директор Тетяна Антонян, які подарували принтери всім першим класам та провели прес – конференцію для батьків та преси.