Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Дніпропетровська облдержадміністрація інформує

Октябрь 3rd, 2011 Новини Вывести на печать

Знаменитый итальянский миллиардер сделает наш город лидером украинской фешн-индустрии

8 сентября по приглашению известных денпропетровских бизнесменов Геннадия Аксельрода и Бориса Филатова Днепропетровск посетил глава корпорации Benetton Group SpA Лучано Бенеттон. В ходе деловых переговоров достигнута договоренность и подписан контракт об открытии в нашем городе весной 2012 года первого в Украине официального магазина «Бенеттон», в котором будет представлена вся линейка торговых марок, производимых концерном.
В тот же день состоялась встреча высокого гостя с председателем Днепропетровского областного совета Евгением Удодом. Были обсуждены вопросы инвестиций итальянского бизнеса в развитие легкой промышленности Днепропетровской области. В частности, шла речь об открытии швейных фабрик и постройке центров логистики. Также обсуждались вопросы экологии и мусоропереработки.
Теперь у Днепропетровска, который в советские времена был одним из крупных центров швейной отрасли, появился реальный шанс вернуть себе лидирующее положение в украинской фешн-индустрии.
«Днепропетровская область открыта для привлечения инвестиций. Мы поддерживаем инициативы по развитию реального сектора экономики. Приход в регион брендов мирового уровня – это мощный положительный сигнал для других инвесторов о возможности развивать бизнес на Днепропетровщине», — сказал Евгений Удод.

Справка

Лучано Бенеттон – руководитель и владелец концерна Benetton Group SpА, существующего с 1965 года. Начинал продавцом одежды в итальянском городе Тревизо.
Benetton Group SpA — группа компаний, а также один из мировых брендов индустрии моды, главное представительство которого находится в городе Тревизо в Италии. Название происходит от фамилии основателя компании и зарегистрировано с 1965 года. В настоящее время Бенеттон располагает сетью из 6200 магазинов в 120 странах мира. Магазины дают доход более 2 млрд евро в год.
Повседневная одежда продается под маркой United Colors Of Benetton, существуют также фешн-ориентированные подразделения «Sisley» и «Playlife». Продукция компании включает в себя мужскую, женскую и детскую одежду и белье, кроме того, в ассортимент входят туалетные принадлежности, парфюмерия и товары для дома.
Личное состояние Лучано Бенеттона оценивается в 8 млрд евро. Он занимает 130-ю позицию в мировом списке журнала «Форбс».

Днепропетровские ветераны пройдут полный комплекс медобследований

К Международному дню людей преклонных лет и Дню ветерана по инициативе областной власти в геронтологической поликлинике Днепропетровска и в больницах области проходят Дни здоровья для ветеранов. В такие дни пожилые жители области смогут пройти полный комплекс медобследований и получат консультации специалистов.

Ежегодно по решению генеральной Ассамблеи ООН, 1 октября проводится Международный день людей преклонного возраста. В нашей стране этот день празднуется как День Ветерана, цель которого – привлечь внимание общества к жизни и здоровью людей.
«По статистике на Днепропетровщине каждый четвертый житель перешагнул черту пенсионного возраста, а значит, нуждается в повышенном внимании к своему здоровью. Проведение Дней здоровья поможет предотвращать повышение уровня заболеваемости среди людей пожилого возраста», — отметил заведующий поликлиникой геронтологии при Днепропетровской горбольнице №19 Иван Терещенко.
Для предоставления медпомощи пожилым людям в области создана специальная гериатрическая служба. Она включает в себя гериатрическую поликлинику Днепропетровской городской больницы №19 и гериатрическое отделение на 30 коек, а также почти 200 гериатрических мест в лечебно-профилактических учреждениях области.
Также на Днепропетровщине работает четыре медико-социальных центра и 44 медико-социальные комнаты Красного Креста, которые оказывают медпомощь тяжелобольным людям преклонного возраста.
«В рамках модернизации здравоохранения Днепропетровщины со следующего года будет повышаться качество медпомощи вторичного уровня медицины, к которому относятся и специализированные геронтологические учреждения. Развитие направления геронтологии поможет эффективно оказывать качественную медпомощь нашим ветеранам», – подчеркнул главный врач Областного центра здоровья Юрий Корягин.

Дніпропетровщина ділиться досвідом модернізації системи охорони здоров’я

У Києві пройшла ІІІ Науково-практична конференція головних лікарів України «Інноваційна система управління охорони здоров’я: галузь, регіон, лікарня». Участь у конференції від Дніпропетровської області взяв заступник начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Леонід Гінкота.

Він розповів про впровадження проекту модернізації охорони здоров’я у Дніпропетровській області. «Важливим завданням при проведенні реформ в галузі охорони здоров’я є інформаційний супровід. Зокрема, на Дніпропетровщині працює «гаряча» лінія. Зателефонувавши за номером (056) 741-10-10 кожен може отримати кваліфіковану відповідь на питання, що стосуються процесу модернізації», – підкреслив Леонід Гінкота.

Заступник начальника головного управління охорони здоров’я звернув увагу присутніх на основні напрямки структурного реформування швидкої медичної допомоги, а також лікувально-профілактичних закладів первинного та вторинного рівнів. «У регіоні вже проведено паспортизацію усіх медичних закладів, створено 53 центри первинної медико-санітарної допомоги, а також вжито заходів щодо передачі до обласної комунальної власності лікувально-профілактичних закладів, що надають вторинну та екстрену медичну допомогу», – сказав Леонід Гінкота.
Особливу увагу він звернув на екстериторіальність – головний принцип надання екстреної медичної допомоги. «За цим принципом виклик і надання допомоги хворому буде здійснювати бригада, що знаходитиметься найближче до місця виклику. Це дозволить забезпечити своєчасний доїзд бригади до пацієнта, і, що головне, – своєчасно надати хворому необхідну медичну допомогу», – зазначив Леонід Гінкота. Він також додав, що на Дніпропетровщині успішно впроваджуються сучасні европейскі стандарти надання якісної медичної допомоги.

У Дніпропетровській області на 10% зменшилась смертність від інфаркту міокарда серед людей працездатного віку

Цього вдалося досягти завдяки реалізації обласної та державної програми «Запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань у Дніпропетровській області на 2008-2010 роки». Програма, зокрема, передбачала вдосконалення роботи кардіологічної служби.

У 2010 року за сприяння голови облдержадміністрації Олександра Вілкула в Дніпропетровському обласному центрі кардіології і кардіохірургії було проведено реконструкцію відділення інтервенційної кардіології з блоком інтенсивної терапії. У центрі забезпечена цілодобова робота ангіографічної установки для лікування хворих на інфаркт міокарда, яка дозволяє поставити діагноз на етапі амбулаторного обстеження.
За підсумками І півріччя 2011 року у цьому відділенні знизилась летальність від інфаркту майже у 6 разів у порівнянні з іншими подібними лікувальними закладами області.
У рамках програми на території Дніпропетровщини працюють 19 спеціалізованих центрів, що займаються лікуванням серцево-судинних захворювань, в тому числі із застосуванням тромболітиків – препаратів, які розчинюють тромби у серцевих судинах. Також створена база даних хворих на гострий інфаркт міокарда, що дозволяє об’єктивно оцінити потребу у тромболітиках та інших спеціалізованих препаратах та обладнанні.
Завдяки такому комплексному підходу до вдосконалення роботи кардіологічної служби регіону на Дніпропетровщині зареєстровано зменшення смертності від серцево-судинних захворювань. Зокрема, смертність від інфаркту міокарда людей працездатного віку зменшилась на 10,3% (з 7,8 на 100 тис. дорослого населення у 2007 році до 7 – у 2010 році); зменшився рівень первинної інвалідності від ішемічної хвороби серця на 41,1% (з 5,2 на 10 тис. дорослого населення у 2005 році до 3 – у 2010 році); а також зменшилась поширеність інсульту на 15,4% (з 30,5 на 10 тис. дорослого населення у 2005 році до 25,8 – у 2010 році). Поліпшилось надання допомоги хворим на інфаркт міокарда, що обумовило зменшення летальності від цієї тяжкої хвороби на 14,1% (з 14,2 в 2007 році до 12,2 – у 2010 році).
За словами начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентини Гінзбург, у разі виникнення болі за грудиною дуже важливо своєчасно звернутися до лікаря: «За потреби це дозволить невідкладно розпочати лікування із застосуванням сучасних європейських технологій і вчасно надати потрібну допомогу», – наголосила Валентина Гінзбург.

Довідково:

Дніпропетровський обласний клінічний центр кардіології і кардіохірургії – провідний медичний заклад кардіологічного профілю регіону. В центрі активно впроваджуються в практику сучасні методи лікування гострого інфаркту міокарда, зокрема, первинна ангіопластика та стентування коронарних судин. За 8 місяців роботи відділення інтервенційної кардіології була надана допомога 232 пацієнтам з діагнозом гострий коронарний синдром, з них 134-м було проведено стентування коронарних судин.

На Дніпропетровщині працює обласний штаб з координації та контролюю за ходом опалювального сезону

Штаб створено за розпорядженням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула. Його очолює заступник голови облдержадміністрації Геннадій Темник. Завдання штабу – розпочати вчасно опалювальний сезон у всіх містах та районах області та забезпечити його якісне проходження впродовж осінньо-зимового періоду.

На обласний штаб також покладені функції з координації й контролю дій усіх органів влади й служб області щодо вчасного початку й якісного проведення опалювального сезону. У ході підготовки житлово-комунального господарства області, об’єктів соціальної сфери та житлового фонду до осінньо-зимового в області за розпорядженням Олександра Вілкула проведено:
20 виїзних селекторних нарад з містами та районами області у ході яких вивчався фактичний стан справ на місцях та надавалась об’єктивна оцінка роботі щодо виконання запланованих заходів;
17 розширених засідань за участю керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, керівників енергопостачальних компаній, підприємств житлово-комунального господарства та начальників державних територіальних інспекцій;
близько 50 оперативних нарад з розгляду та практичного вирішення окремих питань пов’язаних з забезпеченням своєчасного та якісного виконання запланованих заходів.
Для оперативного реагування та надання необхідної допомоги у вирішенні питань із забезпечення на всій території області сталого проходження опалювального сезону в управлінні житлово-комунального господарства облдержадміністрації цілодобово працює чергова служба, в якій діє «гаряча лінія»: тел. (0562) 42-55-90. Кожне звернення, що буде надходити на телефон гарячої лінії, управління ЖКГ облдержадміністрації буде тримати на посиленому контролі до остаточного вирішення порушених питань.
Усі заходи з підготовки, які тривали згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації щодо підготовки до опалювального сезону виконані. Паспорти та акти готовності підписані. Недоліки, які були виявлені під час перевірок обласним штабом усунені та об’єкти житлово-комунального господарства готові до роботи в осінньо-зимовому періоді 2011/2012 року.

Олександр Вілкул поставив завдання керівникам міст і районів області бути готовим в разі зниження температури розпочати опалювальний сезон з 1 жовтня

Дніпропетровщина займає лідируючи позиції в Україні з підготовки до осінньо-зимового періоду. В області на 100% відповідними держслужбами підписані паспорти готовності до опалювального сезону всіх об’єктів соціальної сфери, житлового фонду та житлово-комунального господарства. Про це заявив губернатор Олександр Вілкул під час засідання колегії облдержадміністрації, яке пройшло у місті Нікополь.

На колегії облдержадміністрації були розглянуті два головні питання. Перше – про реалізацію Комплексної стратегії розвитку регіону в розрізі міста Нікополь та Нікопольського району. Друге питання – про підготовку житлово-комунального господарства, підприємств паливно-енергетичного комплексу та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період. У роботі колегії взяли участь голова облради Євген Удод, заступники голови облдержадміністрації та керівники профільних управлінь, міські голови та голови райдержадміністрацій.
«Я поставив завдання перед керівниками міст і районів із завтрашнього дня – 1 жовтня – при зниженні температури бути готовими до початку опалювального сезону на об’єктах соціальної сфери — в школах, садочках, лікарнях. А з 15 жовтня — тепло повинно бути подано всім без винятку споживачам області», — наголосив Олександр Вілкул. За його словами Управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації буде здійснювати щоденний моніторинг початку і проходження опалювального сезону. При цьому, відзначив губернатор, особисту відповідальність за роботу і взаємодію всіх комунальних та оперативно-чергових служб несуть керівники міст і районів області.
Також Олександр Вілкул дав доручення міським головам Дніпропетровська та Кривого Рогу вжити необхідних заходів зі встановлення лічильників на всіх котельнях зазначених міст. Зокрема, в Дніпропетровську — 280 лічильників, а в Кривому Розі — 70. Термін виконання доручення губернатора — до 1 грудня.
Наразі в області заготовлено 93 тис тонн посипального матеріалу – це на 15% більше, ніж торік. У повній готовності перебуває 614 одиниць снігоприбиральної техніки.
«Область до зими готова, і всі питання щодо початку та перебігу опалювального сезону перебувають під жорстким контролем обласної влади», — наголосив губернатор.
У рамках підготовки до опалювального сезону з квітня по вересень цього року Олександром Вілкулом було проведено 25 селекторних нарад з керівниками міст і районів області. У результаті проведеної роботи завдяки спільному фінансуванню з обласного та місцевих бюджетів були вирішені такі важливі питання, як забезпечення надійної експлуатації в зимових умовах теплофікаційної котельні в Нікополі, котельні в Жовтих Водах, а також водоводу в Тернівці.
Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації до 1 вересня завершені всі планові роботи на устаткуванні систем теплопостачання, проведена робота по заповненню магістральних, розподільчих та внутрішньобудинкових мереж теплопостачання хімічно очищеною водою, на котельнях проведено комплекс пуско-налагоджувальних робіт для проведення пробних пусків.
Фактичним підтвердженням забезпечення якісної підготовки області до роботи взимку є підписані в Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю та інспекції Держенергонагляду паспорти та акти готовності.

Олександр Вілкул: «Обласна влада забезпечує Нікополю та Нікопольському району серйозну підтримку як на рівні обласного бюджету, так і державного»

Під час колегії облдержадміністрації, яка відбулась у м. Нікополі, було детально проаналізовано соціально-економічний розвиток міста та Нікопольського району. «Нікополь — місто з сильним потенціалом і розвиненою промисловістю. Нещодавно місто відзначило 372-й день народження. Ми пишаємося давніми традиціями Нікопольщини. Тут об’єднується досвід кількох століть і найсучасніші технології. Під час колегії ми провели детальний аналіз розвитку території. Є здобутки, є питання, над якими місцевій владі треба працювати краще й активніше. Зі свого боку обласна влада забезпечує Нікополю та Нікопольському району серйозну підтримку як на рівні обласного бюджету, так і державного», — зазначив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, підсумовуючи засідання.
Законодавством визначена зона ризику, до якої належать 59 населених пунктів, що знаходяться в 30-кілометровій зоні спостереження Запорізької АЕС, з них 30 — на території Дніпропетровської області. У тому числі, це Нікополь та Нікопольський район. Для фінансування заходів соціально-економічного розвитку з держбюджету цим територіям передбачена в якості компенсації державна субвенція — майже 14,8 мільйонів Нікополю (з них 12,4 вже надійшло) і 3,2 млн грн Нікопольському району (надійшли повністю).
Олександр Вілкул підкреслив, що ці гроші йдуть на ремонт доріг, шкіл, лікарень, житлового фонду. «У Нікопольському районі за ці кошти плюс за рахунок допомоги з обласного бюджету вирішено питання будівництва 2-ї черги розвідних водопровідних мереж у селі Олексіївка протяжністю 23,4 км. Більше 3,5 тисяч мешканців, які живуть на березі Каховського водосховища, сто років жили без центрального водопостачання!», — наголосив губернатор.
Цього року за рахунок обласного бюджету фінансова допомога Нікополю спрямовується на розробку проектно-кошторисної документації з реконструкції головного корпусу «Нікопольського протитуберкульозного диспансеру» (299 тис грн) і на ремонт колектора по вул. Барнаульській (1,5 млн грн).
У рамках обласної програми «Безпечне місто» Нікопольський міськвідділ міліції отримав 5 сучасних патрульних автомобілів.
У рамках обласної програми оздоровлення дітей у 2011 році путівки на відпочинок отримало вдвічі більше дітей-нікопольців, ніж у 2010 році.
При розподілі субвенції з держбюджету на ремонт доріг область виділила Нікополю 2,5 мільйона гривень — завдяки цьому відремонтовано ділянку понад 20 тисяч квадратних метрів по вул. Першотравнева.
За рахунок майже півмільйона гривень, виділених з обласного бюджету, в Нікопольському районі виконано ремонт доріг в 5-ти селах (1,7 тис кв м).
За рахунок коштів обласного фонду охорони природи передбачено 250 тисяч грн на придбання для Нікопольського району спецтехніки для вивозу сміття.
Як зазначив губернатор Олександр Вілкул, до кінця року має бути завершена реконструкція Шевченківського дитячого садка Нікопольського району — для цього півмільйона гривень виділено з обласного бюджету. Олексіївській школі за рахунок обласного бюджету придбано шкільний автобус. Ще один для району закуплено за рахунок держбюджету.
За кошти обласного бюджету капітально відремонтована братська могила радянських воїнів у с. Шолохово.
З початку року в Нікопольському районі за бюджетні кошти побудовані 13 дитячих майданчиків, у тому числі 2 — за рахунок обласного бюджету: у с. Першотравневе і с. Веселе.
Всього у поточному році за рахунок бюджетів всіх рівнів на вирішення соціально-економічних проблем Нікопольського району (нове будівництво, реконструкція, капітальний ремонт) направлено 14,7 млн грн. Фактично освоєно коштів з початку поточного року всього лише третину — 4,6 млн грн.
«Місцеві Нікопольські органи влади повинні діяти більш відповідально і оперативно! Рік майже закінчується і, щоб встигнути використати фінансові можливості, які є для розвитку території, потрібно дуже чітко планувати роботу! Я акцентував увагу сьогодні на цьому питанні і дав відповідні доручення міському голові та голові райдержадміністрації», — наголосив Олександр Вілкул.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • У Павлограді відзначили учасників та переможців міського фестивалю студентської творчості «Незламна весна»
  • Про скасування дозволу розміщення зовнішньої реклами у місті ФОП Добродькіній Г.В.
  • Дотритмання простих правил рятують життя!
  • Управління соціального захисту населення інформує
  • Відбулося засідання виконкому
  • Закінчився ІІІ етап змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»
  • Капітальний ремонт трубопроводу водопостачання по просп. Шахтобудівників в м. Павлоград» Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011704-a
  • Реконструкція трубопроводу водопостачання вул. Озерна в м. Павлоград». Коригування, Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-22-011724-a
  • У бою за Україну загинув наш земляк Духовенко Микола
  • Головне управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області на захисті тих, хто працює
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Оголошення про вакантну посаду
  • Житлово-комунальні послуги: право користуватися пільгами для ветеранів війни
  • Протокол № 2 засідання Ради з питань ВПО
  • Вітаємо нашого земляка з перемогою