- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

До уваги батьків та законних представників дітей, які прийняли рішення виїхати за межі України

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 28.02.2022 № 166 та від 01.03.2022 № 179 внесені зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, визначено порядок виїзду дітей за кордон під час воєнного стану.

Погодження на виїзд дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу у супроводі законних представників здійснюється за їх заявою, направленою на ім’я міського голови за погодженням з органом опіки та піклування.

Погодження на виїзд дітей, які не досягли 18-річного віку, в супроводі одного з батьків або інших осіб, уповноважених одним з батьків письмовою заявою, здійснюється без нотаріально посвідченої згоди другого з батьків за наявності паспорта або свідоцтва про народження дитини/документів, що містять відомості про цю особу, за  заявою, направленою на ім’я міського голови та за погодженням з органом опіки та піклування.

Після прибуття вищезазначених категорій дітей за межі України особи, що супроводжують дитину, зобов’язані протягом одного робочого дня звернутися до консульської установи України в країні перебування для постановки дитини на тимчасовий консульський облік і повідомити службу у справах дітей за місцем їх проживання.

Необхідні документи для подачі до органу опіки та піклування:

У разі прийняття рішення на виїзд дітей за межі України просимо звернутися до служби у справах дітей Павлоградської міської ради за адресою: вул. Соборна, 42а, м.  Павлоград, Дніпропетровська область, або за телефоном 095-75-206-12.