- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

До уваги землевласників та землекористувачів!

Відділ земельно-ринкових відносин повідомляє, що за офіційною інформацією Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в 2024 році для розрахунку розміру орендної плати та податку за землю застосовується коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель  в значенні 1,051.

Індексація нормативної грошової оцінки землі відбувається на підставі статті 289 Податкового кодексу України  з урахуванням індексу споживчих цін за попередній рік. За інформацією Державної служби статистики України, індекс споживчих цін за 2023 рік становить 105,1%. Коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель застосовується кумулятивно залежно від дати проведення нормативної грошової оцінки земель (пункт 289.2 статті 289 Податкового кодексу України).

Окремо звертаємо увагу, що витяги, які були сформовані автоматично програмним забезпеченням Державного земельного кадастру в період з 01 січня до 15 січня 2004 року, не містять коефіцієнтів індексації за 2023 рік, відповідно, значення нормативної грошової оцінки земельних ділянок, зазначене в цих витягах, потребує перерахунку із застосуванням коефіцієнта індексації за 2023 рік.