- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Дорогі ветерани Другої Світової війни!

Шановні земляки!

28 жовтня ми відзначаємо пам’ятну дату -75-ту річницю визволення України від фашистських загарбників.
В історії українського народу події Другої Світової війни за своїм трагізмом і героїкою посідають особливе місце. Протягом 1225 днів і ночей Україна була ареною жорстоких кровопролитних боїв. Саме в Україні вирішувалася доля війни в Європі.
Наша держава в ході Другої Світової війни зазнала більше руйнувань, ніж будь-яка інша європейська країна. Відступаючи з України, фашисти вдавалися до тактики «спаленої землі», тобто знищували за собою все, що міг використати противник. У Західному Донбасі було затоплено усі шахти, знищено промислові об’єкти, зруйновано мости, залізниці, телеграфні лінії тощо. Загальні людські втрати України становили понад 14 млн. чол.
Урочисте відзначення 75-ї річниці визволення України від фашистських загарбників має на меті всенародне уславлення воїнів-переможців, ушанування пам’яті мільйонів полеглих за визволення української землі, людей, які загинули на окупованій території, у концтаборах, на фашистській каторзі.
Нинішні захисники України стали гідними спадкоємцями воїнів – визволителів. Для них найвищим законом буття є і залишається захист Батьківщини, її свободи і незалежності.
Шановні ветерани! Бажаю вам міцного здоров’я, добробуту, тепла і затишку, миру та непохитної віри у щасливе майбутнє!
Зі святом!

З повагою
міський голова    А.Вершина