- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Експерти Ради Європи визначають інтеркультурний індекс Павлограда

25-27 вересня у Павлоград прибули експерти Інтеркультурної Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста» — координатор української мережі Інтеркультурних міст Ксенія Хованова-Рубікондо (Франція) і експерт з інтеркультурної політики Ради Європи Робін Вільсон (Ірландія). Головною метою їхнього візиту було визначення індексу інтеркультурності Павлограда (ICC — індекс).

Експертів очікували насичені дні знайомства та спілкування з різними етнічними групами Павлограда, громадськими організаціями, службовцями, керівниками відділів і служб, творчими колективами.

25 вересня делегація зустрілася із першим заступником міського голови Мовчаном В. С., заступником міського голови О. О. Шулікою, керівниками відділів, громадських організацій, активними учасниками Інтеркультурного проекту і місцевими ЗМІ. Після цього експерти побували в офісі ГО «Агенція економічного розвитку», де зустрілися із громадськими активістами. Ввечері у Молодіжному центрі спілкування «Позитивний Павлоград» відбувся Вечір спілкування. Наступного дня експерти познайомилися з молодіжними клубами і організаціями міста (наприклад, Євроклуб ЗШ №17 «Європа+») і Молодіжною радою при міськвиконкомі. О 16:30 у Центрі української культури пройшла зустріч з національними осередками міста, яка закінчилася теплим спілкуванням в «Інтеркультурній вітальні».

Тепер павлоградці мають заповнити анкету-опитувальник, за допомогою якого буде вимірюватися індекс інтеркультурності Павлограда.

Довідково:

Програма «Інтеркультурні міста» існує 10 років. Павлоград з 2011 року працює в програмі «Інтеркультурні міста», у жовтні 2016 року було підписано Меморандум з Радою Європи. Координатор програми в Павлограді — заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олена Шуліка. Мережа об’єднує 121 місто світу, 6 з яких — українські (Луцьк, Суми, Павлоград, Мелітополь, Вінниця та Одеса). Головна мета програми — інтеграція кожної народності в життя міста, розвиток поваги і толерантності до кожного.

Прес-служба міського культурно-дозвільницького центру

Фото Вадима Шальського, Тетяни Волкової