- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Енергоефективна школа № 5 розповідала про свої досягнення

16 лютого 2017 р. відбулось підведення підсумків роботи Павлоградської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 в рамках проекту ДТЕК  «Енергоефективні школи»

         На заході були присутні міський голова  Анатолій Олексійович Вершина, народний депутат України Артур  Володимирович Мартовицький, помічник-консультанат народного депутата України, депутат обласної ради, почесний житель міста Павлограда  Микола Савелійович Пономарчук.

З 2 грудня навчальний заклад бере участь у проекті ДТЕК «Енергоефективні школи : Нова генерація».

За цей період 367 учнів взяли участь у конкурсі плакатів  «Збережемо енергію, збережемо планету», виготовили 103 вироби для прикрас ялинки, розмістили 127 оголошень в під’їздах будинків, створили 84 рекламних буклети. Також учнями школи 371 диктант та вирішили 400 задач на енергозберігаючу тематику.

Ці та багато інших цікавих заходів стали корисними, як для дітей так і для дорослих. 6 років загальноосвітні навчальні заклади співпрацюють з компанією ДТЕК в реалізації проекту «Енергоефективні школи».

У першій хвилі взяли участь ЗШ № 4 та Павлоградський міський ліцей (ПМЛ), у другій – ЗШ № 1 та ЗШ № 19. З 2016 року розпочато новий проект «Енергоефективні школи: нова генерація», в якому задіяні НВК № 2, ЗШ № 5,6,7,17. На реалізацію даного проекту із міського бюджету виділено 50,0 тис. грн. для призового фонду; у варіативну частину навчального плану додатково введено години факультативів з енергоефективності, які також фінансуються з міського бюджету (70,0 тис. грн.).

У 2015 році реалізовано проект по термомодернізації будівлі ЗШ № 5, проведено капітальний ремонт фасаду з утепленням, заміною вікон, зовнішніх дверей і ламп освітлення на енергозберігаючі, влаштування автоматизованого індивідуального теплового пункту. Вартість проекту становить 5,4 млн. грн.

24 лютого представники 5 шкіл матимуть можливість побувати на одноденному семінарі в м. Києві з теми «Практика впровадження факультативного курсу «Абетка основ житлово-комунального управління» та он-лайн гри «Розумний будинок», що дасть можливість підключити до даного проекту учнів 10 класів та профінансувати факультативні заняття.

Участь у проекті дає можливість учням не тільки самим усвідомити необхідність економити енергоресурси, але й переконати членів сім’ї, жителів мікрорайону. Учні ПМЛ та ЗШ № 4, подавши на конкурс власний проект з енергоефективності, виграли відповідно 40,0 і 20,0 тис. грн., які вклали в ремонт закладу з метою підвищення його енергоефективності.