Офіційний сайт Павлоградської міської ради

Лист міському голові

Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Корисна інформація

Гербу Павлограда — 200 років

Август 2nd, 2011 Новини Вывести на печать

Первый герб ПавлоградаВисочайшим утвердженням Указу Єкатерини ІІ 29 липня 1811 року (2 серпня 1811року) затверджено перший герб міста Павлограда: «В золотому верхньому полі пасеться на волі кінь, а в нижньому зеленому полі срібна річка навскіс, що означає велику кількість в тому окрузі заводів, лук і вод».

Второй герб ПавлоградаПізніше, у 1862 році був складений новий проект герба Павлограда: «В золотому щиті грає чорний з червленими очима, язиком і копитами кінь, обтяжений блакитним перев’язом ліворуч». Передбачалося, що щит обрамлятимуть колосся, перев’язані Олександрівською стрічкою. Але проект не був затверджений.

Третий герб ПавлоградаУ 1960 — 1970 рр.. в Україні (як і в усьому колишньому Радянському Союзі) розробляються нові герби міст, які б відповідали радянській ідеології.

У 1979 році в Павлограді відбувся конкурс на кращий проект емблеми міста, в якому переміг місцевий художник В. Жегур. Малюнок герба і його опис були затверджені рішенням виконкому Павлоградської міської Ради депутатів № 814 від 26.09.1979 року.

Цей герб у формі щита. Фон червоно — коричневий. Слово «Павлоград» — також червоно — коричневого кольору. Контури — світло — сірі. Зображення шахт (колір світло — сірий, в тіні — сірий) і частина шестерні (світло — жовтого кольору) визначають специфіку промисловості нашого міста (вугільна і машинобудівна). Блакитна смуга і три хвилясті білі лінії позначають річки, які протікають на території м. Павлограда (Самара, Вовча, Гнездка). Символічний червоний колір вічного вогню, що перетинає блакитну смугу, позначає революційні, бойові і трудові традиції нашого міста.

Теперешний герб ПавлоградаСучасний герб міста затверджено у 2007 році. У Положенні про герб Павлограда говориться: “Герб м. Павлограда — це геральдичний щит, зображений у вигляді прямокутника із закругленою нижньою частиною, де вказані цифри «1784».

Щит поділено срібним перев’язом зліва по діагоналі на два поля: верхнє, золоте, на якому зображені дві сині перехрещені стріли вістрями вгору, над якими знаходиться сімепроменіва червона зірка, і нижнє — зеленого кольору, на якому зображений срібний кінь.

Щит накладено на декоративний картуш, увінчаний срібною мурованою міською короною. Під картушем покладені навхрест кирка і молот, які обвиті зеленою стрічкою з золотою облямівкою і срібною написом «Павлоград».

Щит із зображеними на ньому фігурами, баштова корона, кирка, молот і зелена стрічка склали головний герб міста «.

Павлоград на карте

Павлоград на карте

Афиша

Афіша Павлоградського драматичного театру жовтень

Останні надходження

  • Путівник ветерана “Піксель”
  • ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ ЗАСТОСУВАННЯ ПЕСТИЦИДІВ ТА АГРОХІМІКАТІВ
  • Виконком від 17.04.2024 р.
  • ЛЕПТОСПІРОЗ – ОСОБЛИВО НЕБЕЗПЕЧНЕ ІНФЕКЦІЙНЕ ЗАХВОРЮВАННЯ
  • Про скасування рішення Павлоградської міської ради виконавчого комітету №252 від 23.03.2022
  • Шановні керівники підприємств сфери торгівлі, послуг та ресторанного господарства!
  • ПАВЛОГРАДСЬКИЙ РТЦК ТА СП запрошує на військову службу за КОНТРАКТОМ
  • ОБЕРЕЖНО! ПЕРІОД АКТИВНОСТІ КЛІЩІВ!
  • Гуманітарна допомога медичному закладу міста від Агентства США з міжнародного розвитку USAID
  • Акутальні грантові пропозиції
  • Про затвердження Плану заходів щодо складання прогнозу бюджету Павлоградської міської територіальної громади на 2025-2027 роки
  • Виконком від 10.04.2024 р.
  • До уваги ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин!
  • Запрацювала «Єдина ветеранська лінія»
  • Інформація про використання благодійних пожертв від фізичних та юридичних осіб за 1 квартал 2024р.