- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Готуємося до святкування 500-річчя Реформації

Україна є багатогранною в етнічному відношенні державою. Тут проживають понад 130 національностей і народностей, які сповідують різні релігії.  При такому етнічному і релігійному різноманітті ситуація в нашій державі в даний час є унікальною тим, що досягнуто міжконфесійного та межрелігійного миру.

На сьогоднішній день у Павлограді зареєстровано та діє близько 40 релігійних конфесій.  У нас 13 православних храмів та понад 10 протестантських релігійних общин. Є католицька церква та інші релігійні організації.

Влада нашого міста толерантно відноситься до кожної з них, не втручається у їх діяльність та підтримує у всіх добрих справах.

Так,  на виконання Указу Президента «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації», 20 квітня у залі засідань виконкому вперше пройшла зустріч міського голови А.О. Вершина з представниками протестантських релігійних конфесій. Метою зустрічі було обговорення організації та проведення заходів з нагоди 500-річчя Реформації, які будуть проходити до кінця 2017 року.

Анатолій Олексійович подарував кожному з присутніх пастерів пам’ятний подарунок  та  подякував за ініціативи та небайдужість.