- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Інформація Державної служби зайнятості

Компенсація роботодавцям фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю

 

З 1 січня 2024 року збільшився максимальний розмір компенсації за облаштування робочого місця для працевлаштованої особи з інвалідністю І групи — до 106,5 тис.грн; з інвалідністю ІІ групи – до 71 тис.грн.

В межах цієї програми роботодавцям компенсується фактичні витрати за придбання спеціалізованих меблів та фурнітури для робочих місць, поручнів та брусів, допоміжних засобів для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв, брайлівських клавіатур та портативних пристроїв, підйомних платформ для робочих місць тощо.

Перелік допоміжних засобів для облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю викладений у додатку 1 до Порядку надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю.

Для отримання коштів роботодавець впродовж 90 календарних днів з дня працевлаштування людини подає до центру зайнятості за місцем своєї господарської діяльності у паперовій або електронній формі заяву про надання компенсації та копії документів, які підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю та придбання роботодавцем допоміжних засобів для облаштування робочого місця.

Детальніше про послугу можна дізнатися тут https://is.gd/afx4ts

За додатковою інформацією звертайтесь до Павлоградської філії Дніпропетровського обласного зайнятості: м. Павлоград, вул. Ганни Світличної, 55, тел. 050-016-08-05, 050-674-62-05.