- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Інформація щодо епідситуації в місті 25.03.2020р.

 

Станом на 25.03.2020 року по місту не зареєстровано жодного випадку, який можна кваліфікувати, як підозру на гостру респіраторну хворобу, викликану новим штамом коронавірусу COVID-19.
Лікувально-профілактичні заклади працюють в карантинному режимі, проте готові розгортати госпітальну базу на випадок погіршення епідситуації.
По Дніпропетровській області зафіксовано 2 підтверджених випадки. Медичні працівники очікують п’ятьох мешканців м. Павлограда, які централізовано прибули до України з країн, в яких фіксувались випадки COVID-19 для проведення обстеження з послідуючим процесом самоізоляції. Зараз вони знаходяться у Дніпрі в лікарні на обстеженні.
По місту тривають протиепідемічні карантинні заходи. Здійснюються дезінфекційні заходи в громадських місцях, автобусному транспорті, які займаються перевезенням пасажирів, проводиться санітарно-просвітня робота стосовно поведінки під час карантину.
Мешканців міста, які прибули з країн в яких зафіксовано велику кількість випадків COVID-19, закликаємо самоізолюватись на період інкубаційного періоду коронавірусної інфекції – 14 днів. При прояві ознак хвороби (підвищення температури тіла, сухого кашлю, болю в горлі, нежиті тощо) одразу зателефонуйте сімейному лікарю та повідомте про це.
На виконання рішення комісії ТЕБ і НС № 11 від 17.03.2020 року “Про запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території міста Павлограда» та згідно доручення міського голови в місті створена мобільна бригада для допомоги одиноким людям похилого віку, до якої долучилися і павлоградські волонтери.
Вже розвезено понад 100 харчових наборів, закуплених за рахунок міського бюджету. Ця робота триває, ще планується надати допомогу інвалідам та людям, яким більше ніж 85 років. А це понад 1,5 тисячі осіб.
Оголошено акцію «Підтримай ближнього» та відкрито спеціальний рахунок в Павлоградській міській організації «Товариство Червоного Хреста України». Отримані кошти будуть направлятися на придбання предметів першої необхідності, продуктів, ліків, дезінфікуючих засобів.