- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Інформація щодо епідситуації в місті 28.03.2020р.

Станом на 28.03.2020 року по місту не зареєстровано жодного випадку захворювання на гостру респіраторну хворобу, викликану новим штамом коронавірусу COVID-19.

Лікувально-профілактичні заклади продовжують працювати в карантинному режимі, проте готові розгортати госпітальну базу на випадок погіршення епідситуації.

Станом на ранок 28.03.2020 року в місті зафіксовано 1 підозру на COVID-19. Проведений експрес-тест на коронавірус негативний, результати дослідження підтверджуючого поглибленого тесту — негативні. Медичні працівники очікують 7 мешканців м. Павлограда, які централізовано прибули до України з країн, в яких фіксувались випадки COVID-19 для проведення обстеження з послідуючим процесом самоізоляції. Двоє осіб вже прибули до міста, наразі перебувають під самоізоляцією на 14 днів.

Завдяки зверненням громадян на Гарячу лінію міського голови відпрацьовано 3 випадки повернення осіб з закордону, про яких раніше було невідомо, за ними встановлено спостереження та взаємозв’язок, всі вони перебувають вдома під самоізоляцією

В місті тривають протиепідемічні карантинні заходи. Проводиться дезінфекція в громадських місцях, пасажирському транспорті, проводиться санітарно-просвітня робота стосовно поведінки під час карантину.
Мешканців міста, які прибули з країн в яких зафіксовано велику кількість випадків COVID-19, закликаємо самоізолюватись на період інкубаційного періоду коронавірусної інфекції – 14 днів. При проявах ознак хвороби (підвищення температури тіла, сухого кашлю, болю в горлі, нежиті тощо) одразу зателефонуйте сімейному лікарю та повідомте про це.
Якщо Вам стало відомо про людей, які прибули в місто із-за кордону просимо надавати інформацію на гарячу лінію міського голови за телефоном 0800404401