- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Кожна родина під наглядом соціальних служб

З метою подолання сімейного неблагополуччя, перевірки житлово –побутових умов проживання і утримання дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, 13 липня 2016 року службою у справах дітей Павлоградської міської ради за участю спеціалістів центру соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді та правоохоронних органів проведений профілактичний рейд „Сім’я.
Під час рейду обстежені та перевірені житлово-побутові умови проживання 25 дітей, які по недбалості батьків перебувають у складних життєвих обставинах.
За результатам рейдового заходу складені акти обстеження житлово-побутових умов, з батьками проведені індивідуально-профілактичні бесіди про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків по вихованню, утриманню та розвитку дітей.
Як показала практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. У більшості сімей, побутові умови відповідають нормам. Батьки, знаючи, що перебувають під особим контролем, відчуваючи, що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш дисциплінованими, намагаються налагодити побут і зробити все можливе, щоб діти жили в гарних умовах.


Але є сім’ї, де батьки не бажають ставати на шлях виправлення. 12 батькам винесені офіційні попередження щодо неналежного виконання своїх обов’язків, недопущення жорстокого ставлення до дітей. На 5 батьків, які злісно ухиляються від виконання батьківських обов’язків, складені адміністративні протоколи. Дані протоколи будуть направлені до суду.
Спеціалістами служби у справах дітей, центру соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді, співробітниками правоохоронних органів приймаються всі можливі передбачені законом заходи щодо захисту прав дітей, притягнення винних осіб до адміністративної, кримінальної відповідальності та у крайньому випадку позбавлення батьків батьківських прав.
Служба у справах дітей Павлоградскьї міської ради