- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Круглий стіл по боротьбі з туберкульозом

21 березня 2012 року в пологовому будинку проведено круглий стіл в рамках місячника по боротьбі з туберкульозом, який проходить в нашому місті з 05.03.2012р. по 05.04.2012р..
В роботі круглого столу взяли участь: зав. диспансерним відділенням тубдиспансера Антонюк Ю.В. та дитячий фтизіатр Харлап К.Я., які розповіли про стан захворюваності на туберкульоз серед дорослого населення та дітей.
Туберкульоз виліковний при своєчасній діагностиці на ранній стадії, тому фахівці порадили щороку проходити профілактичні огляди, а саме флюорографічне обстеження.
В кожному ЛПЗ міста працюють нові, сучасні цифрові флюорографи для діагностики туберкульозу та онкозахворювань на ранній стадії.
Дитячий фтизіатр Харлап К.Я. порадила батькам прислухатись до порад фахівця і якщо призначається курс профілактичного лікування, то необхідно пролікуватись.
Можливості для профілактичного лікування та оздоровлення ослаблених дітей є в дитячих дошкільних закладах № 5 та № 8.
Місячник по боротьбі з туберкульозом проводиться з метою привернути увагу до проблеми туберкульозу та визначити шляхи його попередження серед дорослого населення та дітей.