- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Майбутнє місцевого самоврядування

4 грудня 2013 року, напередодні Дня місцевого самоврядування до Павлоградського міськвиконкому завітали представники активу загальноосвітніх шкіл міста Павлоград. Їх радо зустріла заступник міського голови Шуліка О.О. та провела екскурсію по структурних відділах виконкому, розповідаючи про роботу кожного з них.

Для представників шкільного самоврядування фахівці відділу освіти та керівництво міста організували пізнавальну зустріч: ознайомили з відділами виконкому та специфікою роботи спеціалістів.
За словами методиста міського відділу освіти Людмили Володимирівни Мірошніченко, такого роду заходи для учнівської молоді в місті проводяться регулярно. На сьогоднішній день в школах діє 17 учнівських рад, 7 парламентів та 5 міністерств й одна шкільна мерія. Шкільне самоврядування об’єднало 140 членів учнівського активу, які практикують різні форми роботи: зустрічі з депутатами міської ради, проводять наради та зібрання.

На завершення заходу у малій залі засідань пройшов круглий стіл за участю школярів, заступників міського голови О.О. Шуліки, В.М. Тихонова, А.О. Вершини та секретаря міської ради Є.В. Аматова. У дружній бесіді керівники розповідали про свої щоденні обов’язки, роботу та перспективи у розвитку місцевого самоврядування, а «молодші колеги» ділилися своїми досягненнями у шкільному самоврядуванні. Олена Олександрівна розповіла школярам про перспективи, які очікуються у роботі місцевих органів влади: «На виконання завдань Президента України  на місцевому рівні ведеться  обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, яка дозволить в майбутньому виявити слабкі місця у сьогоднішній роботі місцевої влади та сформувати вірні напрямки роботи у відповідності з вимогами сучасності. Розробка та втілення зазначеної Концепції буде цікавою та важливою не тільки для сьогоднішніх державних службовців , а й для вас — прийдешнього покоління керівників».

 

Після цього дорослі побажали учнівській молоді успіхів у навчанні, впевненості та великих звершень.