- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Міська влада занепокоєна вибухами

На «гарячу лінію Дмитра Колєснікова» та на відкриту телефонну лінію міського голови протягом останніх днів надійшла велика кількість звернень від мешканців міста Павлоград про відгуки вибухів.
Як стало відомо це відгуки вибухів з полігонів військових частин Новомосковського району, де проводиться утилізація звичайних видів боєприпасів, непридатних для подальшого застосування і зберігання. Знищується значна кількість боєприпасів, канонада вибухів розповсюджується на багато кілометрів. Вибухові роботи проводяться щоденно з 8:00 до 17:00.
Міський голова Метелиця І.С. занепокоєний ситуацією, що склалася та соціальною напругою серед мешканців міста, звернувся до Дніпропетровської прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері щодо перевірки наявності дозвільних документів в військових частинах Новомосковського району на проведення робіт по знешкодженню одночасно такої великої кількості боєприпасів, надання висновків про екологічні наслідки й можливість проведення процесу утилізації боєприпасів іншим, більш безпечним способом.
Відповідь надану Дніпропетровською прокуратурою з нагляду за додержанням законів після перевірки, буде опубліковано у регіональних засобах масової інформації.