- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Місто власними руками

Місто власними руками
Сьогодні в більшості випадків у містах низька активність населення у вирішенні місцевих проблем територіальних громад, високий рівень очікувань, що будь-хто інший (держава, місто, бізнес) має створювати всі необхідні умови для покращення повсякденного життя. Реалізація проекту «Місто власними руками» має сприяти більш активній участі населення у вирішенні соціально-економічних проблем міста, підвищенню якості та рівня комфортності життя.
У травні 2013 року вперше в Павлограді стартував конкурс міні-грантів «Місто власними руками». Організатором Конкурсу виступила Павлоградська міська рада, адміністратором — Спілка Громадських Організацій «Фундація Локальних Ініціатив Донеччини» — СГО ФЛІД (далі Адміністратор Конкурсу) за фінансової підтримки ТОВ ДТЕК (відповідно до рішення сесії міської ради VI скликання від 25.12.2012р. № 805-31/VI «Про затвердження Стратегії соціального партнерства ТОВ ДТЕК і міста Павлоград»).
На реалізацію кращих проектів учасникам конкурсу запропоновано отримати міні-гранти в сумі до 20 000 грн., при умові власного співфінансування не менше 10% від запитуваної суми.
Всього фонд конкурсу для міста на 2013 рік склав 96 048 грн.
Відповідно до Положення про порядок проведення Конкурсу міні-грантів «Місто власними руками» 14.06.2013 р. о 16.00 був закінчений прийом конкурсних проектів.
З впевненістю можна сказати, що мешканці м. Павлограда дуже зацікавлені у проведенні подібних конкурсів і виявили бажання приймати активну участь у житті міста.
На конкурс міні-грантів подано 27 проектних заявок на загальну суму — 916 тис.грн., з них 464,7 тис.грн. – очікувані грантові кошти, 451,3 тис.грн. – власний внесок (в тому числі 3 проекти із бюджетами понад 100,0 тис.грн. і власним внеском понад 80%).
Відповідно до проведеного аналізу активними ініціаторами проектів, із загальної чисельності поданих проектів, є:
— ініціативні групи – 20,
— об′єднання співвласників багатоквартирних будинків – 5,
— громадські організації – 2,
За пріоритетами, які підтримуються в рамках Конкурсу, проекти можна розподілити за напрямками :
— підтримка здорового способу життя, створення умов для занять спортом – 6,
— благоустрій прибудинкових територій – 4,
— тепломодернізація будівель – 3,
— облаштування зон відпочинку (міні — парки )– 3,
— створення умов для творчого, інтелектуального та духовного розвитку дітей шляхом придбання техніки – 3,
— створення умов для відпочинку дітей (дитячі майданчики) – 3
— інші проекти, які відповідають пріоритетним напрямкам підтримки міні-грантів (створення музею, видавництво книги, захист тварин та інші) – 5.
Організатори конкурсу щиро вдячні всім учасникам, які розробили та подали проектні пропозиції на участь у конкурсі.
Бажаємо перемог, наснаги та нових творчих ідей!

Начальник відділу залучення інвестицій,
реалізації проектів та регуляторної політики Л.І. Дендеберя