- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Міжнародний день ромів

У суботу, 8 квітня, в міському культурно-дозвільному центрі відзначили Міжнародний день ромів. У цей день 46 років тому в Лондоні відбувся конгрес циган, які з’їхалися з 30-ти різних країн світу і оголосили про ромському народі, як про народ, який має свою культуру, мову і традиції.

 

У цей день ромська організація «Амаро Кхер» відзначила ще одну важливу дату — свій 5-річний ювілей. За 5 років організація займалася збереженням традицій та  розвитком культури свого народу, волонтерством, допомогою хворим дітям, роботою зі школярами, а також відвідували безліч конференцій і форумів в різних містах України. На заході був присутній міський голова А.О. Вершина, його заступник О.О. Шуліка та начальник відділу культури В.М. Селіна. Анатолій Олексійович щиро привітав ромську громаду зі святом

У цей день на сцені звучали пісні ансамблю «Бахтале» російською, українською та ромською мовами.
Вражаюча кількість поздоровлень з інших міст і країн прийшли в письмовому вигляді і транслювалися на великий екран. Ромську громаду Павлограда привітали Ромський молодіжний конгрес р Суми, Ізраііль Алаба з Іспанії, організація «Права жінок та гендерна рівність в Україні» м Дніпро, а «Рада національних співтовариств» з Мелітополя надіслав привітання відразу від німців, кримських татар, євреїв, білорусів , поляків та інших національностей. Письмове привітання від мера Лозовій прочитали провідні, а представники азербайджанської громади, мусульманської громади Харкова і керівник програми «Злочин і кара» телеканалу Дніпра приїхали до нашого міста особисто.