- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Модернізація збройних сил

Модернізація збройних сил – один з наріжних елементів президентського курсу на Модернізацію України
8 лютого Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Янукович призначив Дмитра Саламатіна на посаду Міністра оборони України.


«У Збройних Силах назріли зміни. Користуючись нагодою, наголошую на пріоритетних завданнях, від виконання яких залежатиме стан оборони нашої держави, її авторитет на міжнародній арені, — підкреслив Президент України — Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Янукович. — По-перше, має бути підготовлений увесь комплекс документів стратегічного оборонного планування. Ці документи мають виходити з політики позаблоковості нашої держави, враховувати останні зміни у воєнно-політичній ситуації в регіоні та спиратися на адекватну оцінку наявних ресурсів, зокрема й економічних.
По-друге, вже нині треба сконцентрувати увагу на підвищенні інтенсивної бойової підготовки військ. Військові не повинні сидіти в казармах та займатися «шагістикою» на плацу. Їх місце — на полігонах за штурвалами бойових машин.
Я чекаю від Міністерства та Уряду практичних заходів із подолання такого ганебного явища, як безквартирний офіцер. Також необхідно підняти рівень грошового забезпечення військових. Ми не маємо людського та громадянського права забувати про військових пенсіонерів, які віддали десятки років свого життя служінню держави.
Незважаючи на те, що поточний рік непростий з точки зору економіки для держави, ми в цьому році будемо збільшувати фінансування Збройних Сил», — завершив свій виступ Віктор Янукович.

 


Новопризначений глава оборонного відомства Дмитро Саламатін запевнив, що докладе усіх зусиль, щоби виправдати покладену на нього високу довіру Президента України Віктора Януковича.
«Регіонали Дніпропетровщини вітають Дмитра Саламатіна з призначенням на посаду Міністра оборони. За дорученням голови обласної організації Партії регіонів Олександра Вілкула всі міські та районні парторганізації Дніпропетровщини, наш депутатський корпус будуть максимально сприяти підвищенню обороноздатності вітчизняних збройних сил. Партійні організації та депутати від Партії регіонів продовжують надавати шефську допомогу військовим частинам, проводити заходи з військово-патріотичного виховання молоді та підвищувати в суспільстві престиж професії військового», — сказав заступник голови Дніпропетровської обласної організації Партії регіонів, депутат облради Павло Безуглий.
«Військовослужбовці отримають максимальну підтримку від нашої організації Партії регіонів, як того вимагають Президент України Віктор Янукович та голова Дніпропетровської обласної організації Партії регіонів Олександр Вілкул», — сказав голова Павлоградської організації Партії регіонів Дніпропетровської області КоржП.П.