- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Молодь обирає здоровий спосіб життя

15 та 22 жовтня 2013 р. у СШ № 9 та №15 студенти-волонтери Павлоградського медичного училища провели інформаційно-освітні заходи на тему: “Здоровим бути модно”. Учасниками заходу, з якими працював волонтерський загін “Панацея”, були майже ровесники – учні старших класів шкіл. Така робота проводиться в рамках Міжнародної програми “Рівний рівному”, яка діє в усьому цивілізованому світі і є доволі ефективною.

Тема продиктована об’єктивною реальністю. Адже в сучасних умовах погіршення стану здоров’я молоді важливого значення набуває усвідомлення цінностей здоров’я. За даними експертів ВООЗ в структурі факторів, які впливають на стан здоров’я населення, генетичні фактори складають 20%, стан навколишнього середовища 20%, якість медичного обслуговування 10 %, здоровий спосіб життя більше ніж 50%.
Величезну роль відіграє спосіб життя кожного, в якому центральне місце посідає поведінка людей, їх психологічні установки, вчинки. Здоровий спосіб життя – це найбільш перспективний напрямок збереження та зміцнення здоров’я як дорослих, так і молоді.
Студенти-волонтери Ниш Таня, Силка Віра, Щербина Ігор, Дмитрієва Аліна, Панченко Світлана доступно та зрозуміло розповіли своїм ровесникам, що тютюнопаління, алкоголізм та наркоманія згубно впливають не тільки на здоров’я, а й на якість життя в майбутньому. Грищенко Юля, Галямова Вікторія надали рекомендації щодо раціонального харчування, значення рухової активності, фізичних вправ, спорту та формування навичок збереження психічного здоров’я. Вілюков Діма та Погоніна Даша ще раз нагадали старшокласникам, що тільки безпечна поведінка та здоровий спосіб життя зможуть попередити розповсюдження ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, наркоманії та захворювань, що передаються статевим шляхом.
Інформація супроводжувалася демонстрацією відповідних відеоматеріалів: слайд-шоу, фрагментів відеофільмів, відеокліпів, які наглядно демонстрували вплив необдуманої, неграмотної і безвідповідальної поведінки молодих людей на здоров’я.
Студентів-волонтерів підготувала викладач медичного училища, керівник волонтерського загону «Панацея» Пасіцельська Г.М. Очолювані нею групи волонтерів вже багато років працюють із старшокласниками навчальних закладів, учнями професійного ліцею, студентами технікуму Національної гірничої академії та молоддю міста.