- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Надання невідкладної медичної допомоги

8 серпня 2012 року у відділі охорони здоров’я Павлоградської міської ради відбулася гаряча телефонна лінія на тему: «Надання невідкладної медичної допомоги мешканцям міста фахівцями міської лікарні №4 в умовах реформування галузі». На запитання павлоградців відповідала головний лікар Павлоградської міської лікарні №4 Дніпропетровської обласної ради Костюкова Марина Гаральдівна. Мешканців міста найбільш цікавили питання щодо можливості обстеження на сучасному комп’ютерному томографі, який нещодавно одержала міська лікарня №4 завдяки виділеним облдержадміністрацією коштам. Костюкова М.Г. повідомила, що обстежитись можливо, але пацієнт повинен звернутися до лікаря загальної практики сімейної медицини або іншого фахівця за направленням та попередньо провести лабораторне дослідження життєво важливих органів. Також вона розповіла, що обстеження проводиться безкоштовно, але якщо пацієнту потрібна при обстеженні контрастна речовина, він повинен придбати її в аптечному закладі.
Марина Гаральдівна подякувала губернатору області та керівництву ДТЕК «Павлогшрадвугілля» за те, що мешканці Західного Донбасу мають унікальну можливість установити точний діагноз захворювання в оптимальні строки і отримати відповідне лікування.
Костюкова М.Г. розповіла, що завдяки соціальному партнерству з ДТЕК «Павлоградвугілля» в міській лікарні №4 буде впроваджено проект «Телемедицина», завдяки якому фахівці лікарні матимуть можливість отримати консультативну допомогу спеціалістів провідних клінік України.