- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Нарада з керівниками транспортних підприємств міста

На нараді з питань пасажирських перевезень, яка відбулась наприкінці вересня, були присутні керівники підприємств — перевізників, члени сімей загиблих в Афганістані воїнів — інтернаціоналістів, начальник управління комунального господарства та будівництва міськвиконкому В.В. Разводов, начальник управління праці та соціального захисту населення Л.В. Бобровницька. Проводила нараду керуючий справами — заступник міського голови, голова міського конкурсного комітету з пасажирських перевезень А.В. Рябова. Під час засідання розглядались питання, пов’язані з перевезеннями пільгових категорій жителів міста, станом доріг, змінами в законодавстві тощо.

Від імені членів сімей загиблих воїнів — інтернаціоналістів до присутніх з проханням забезпечити безкоштовний проїзд звернувся голова «Союзу воїнів інтернаціоналістів» В.І. Дорохов. Перевізники погодились з рішенням. Тим більше, що таких сімей в нашому місті всього п’ять. Членам сімей загиблих воїнів — афганців будуть видані постійні безкоштовні проїзні документи, за якими вони будуть їздити в автобусах всіх, без винятку, маршрутів і без будь-яких обмежень.
По ситуації з компенсацією пільгових перевезень Л.В. Бобровницька повідомила, що кошти на відшкодування приходять нерегулярно, від 50 до 100 тис. грн. щомісячно, тому і затримується оплата цього виду перевезень підприємствам — перевізникам. Але борги минулого, 2010 року, вже погашені. Є поточна заборгованість держави в розмірі 297 тис. грн. Враховуючи, що перелік пільгових категорій Постановою Кабміну значно розширено, то навантаження на перевізників з перевезення пасажирів пільгових категорій збільшилася. З метою створення чіткого механізму розподілу компенсацій за пільгові перевезення, згідно розпорядження міського голови, з 10 жовтня буде проведено повне обстеження всіх пасажирських маршрутів міста (кожне підприємство перевірятиметься по 3 дні).
Щодо проведення ремонтних робіт на дорогах міста розповів начальник управління комунального господарства та будівництва міськвиконкому В.В. Разводов: “Роботи ведуться з березня й по теперішній час”. Інтенсивний ремонт доріг цього року забезпечено надходженнями з трьох бюджетів. В 2011 році за рахунок коштів міського бюджету (2,365 млн.грн.) передбачено виконати :
— поточний ремонт дорожнього покриття на 28 вулицях міста на загальну суму 1820,088 тис.грн. (виконано на суму 1591,273тис.грн., 88%)
— капітальний ремонт внутрішньо квартальних доріг (Балашовська 14, Інтернаціональна 67а, Дніпровська 123) на загальну суму 391,227тис.грн. (виконано на суму 161,131тис.грн., 41%).
— реконструкція вул. Дзержинського – 866,791тис.ггрн. (виконано роботи на ділянці вул. Шутя на суму 853,231тис.грн.)
— роботи з виправлення профілю основи дороги ( на вулицях Плеханова, Південна, Калініна, Московська, Куйбишева) на загальну суму 103,395тис.грн..(виконано на суму 80,0 тис.грн., 77%)
З обласного бюджету виділено 300,0 тис. грн. на поточний ремонт чотирьох вулиць міста (Котовського, Калініна, Карла Маркса,
просп. Шахтобудівників). Підрядною організацією ТОВ «Павлоградбуд» роботи виконано в повному обсязі в межах фінансування.
За рахунок субвенції державного бюджету передбачено виділення майже 2 млн. 623 тис. грн на виконання поточного ремонту 14 вулиць міста. Підрядної організацією «Белвас» уже виконано роботи на вулицях Новоселівськой, Полтавськой, Садовніченко, Радянськой, Інтернаціональной, Попова, Озерна, Фрунзе, Шевченко, провулку Комунальному. Інші 4 вулиці (Ленінградська, Верстатобудівників, Поштова, Войнової) планується виконати на початку жовтня 2011 року.
Якість проведених робіт знаходиться на постійному контролі у керівництва міста. Розрахунок з виконавцем здійснюється лише після оцінки якості ремонту доріг.
Василь Васильович уважно вислухав побажання та пропозиції перевізників й запевнив, що на наступний рік проситимуть коштів на ремонт доріг не менше цього року, що надасть можливість покращити стан і інших доріг міста.
Про внесення змін до Закону України “Про автомобільний транспорт” присутнім розповів регіональний представник Головавтотрансінспекції Чорний В.Є.