- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Науково — практична конференція в КЗ «Павлоградський історико – краєзнавчий музей»

 

З метою вшанування традицій боротьби за незалежність та соборність України, визнання історичного значення подій, пов`язаних з боротьбою початку XX століття,  5  квітня 2017 року в приміщенні КЗ «Павлоградський історико – краєзнавчий музей» відбулася X науково — практична конференція «Українська революція 1917-1921 рр. Відродження державності українського народу», з нагоди відзначення 100-річчя української національної  революції та проголошення 2017 року Роком Української революції 1917 – 1921 рр.

Наукову конференцію відкрила директор  Павлоградського історико – краєзнавчого музею Ведмідь Т.І.  В конференції прийняли участь вчителі – історики та вчителі, що займаються краєзнавчою діяльністю м. Павлоград та Павлоградського району, краєзнавці та всі хто не байдужий до історії рідного краю.

В ході наукової конференції були заслухані доповіді Заремби М.А., голови Павлоградського міського товариства “Просвіта”; Пасечник Т.П., вчителя Новодачинської ЗШ   І-ІІІ ступенів, голови  методичного об’єднання вчителів гуманітарного циклу Павлоградського району; Ляшенко Ю.В., вчителя історії Кочерезької НВК; Калініна В.Г., наукового співробітника  Павлоградського історико — краєзнавчого музею;  Несінової Даріни, Зайцевої Діани,  Заскалько Олени, студентів ПКНГУ.

Для всіх присутніх було цікаво розглянути питання тих історичних подій нашого краю та регіону, познайомитися з невідомими сторінками періоду 1917 – 1921 рр. Доповідачи конференції підготували слідуючі теми: «Український громадський рух на Павлоградщині», «Зіткнення більшовиків зі своїми союзниками в період громадянської війни», « Життєвий шлях та діяльність М. Грушевського», «Соратники   М. Грушевського  в  боротьбі  за державність в Україні», «Діяльність партизанських загонів на території  Присамар’я», «Організація землевпорядкування та виникнення хуторів в період революції 1917-1920 рр. на території сучасної Богданівської громади».

 

 

Павілоградський історико-краєзнавчий музей