- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

«Ніч в музеї-10. Жінка: Сила. Мужність. Кохання»

 

У Павлоградському історико — краєзнавчому музеї, за доброю традицією, відбулася ювілейна «Ніч в музеї-10. Жінка: Сила. Мужність. Кохання».
Співробітниками музею було відтворено давній ритуал ворожіння на гарне заміжжя, де об’єктом поклоніння була половецька баба XII ст.. Був продемонстрований весільний обряд, який відобразив етнографічні особливості притаманні Павлоградському повіту на початку ХХ ст.. Відбувся він на подвір`ї «Української гостинної садиби». Фінальним дійством стала добірка уривків з поезій Т.Г. Шевченка.


Науковими співробітниками на чолі з директором Т.І. Ведмідь, проводилися інтелектуально-розважальні ігри, тематикою яких була історія нашого краю. Музичним подарунком для гостей заходу стали композиції у виконанні талановитої землячки – композитора Ольги Свіщової. Мешканці міста мали можливість подивитися три чудові виставки: народної майстрині України, Курпай Наталії Миколаївни «Лялькова історія – жива традиція», «Еволюція посуду – від давнини до сьогодення» та «Гарний посуд – смачна їжа»(посуд в мініатюрі, з приватної колекції Т.І. Ведмідь); сфотографувалися на тлі ретро фото-зони «Фотографія Кобалевського» та посмакували трав`яним чаєм з печивом.


Захід проходив із дотриманням усіх протиепідемічних заходів.