- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Новини Дніпропетровщини 07.09.2012

08 вересня 2012 року відбудеться презентація «Бібліотеки Дніпропетровщини запрошують на побачення»

За підтримки губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула та Дніпропетровського міського голови Івана Куліченка з нагоди святкування Дня міста 08 вересня 2012 року з 11:00 до 15:00 у парку ім. Лазаря Глоби (східна частина парку) проходитиме презентація «Бібліотеки Дніпропетровщини запрошують на побачення». У заході візьме участь 21 бібліотека міст і районів області.
Мета заходу – презентація жителям Дніпропетровщини сучасних можливостей бібліотек, їх унікальних фондів, інноваційних послуг.
Бібліотеки Дніпропетровщини представлять до уваги відвідувачів тематичні виставки книжкових і періодичних видань, майстер-класи, пізнавальні ігри та вікторини, літературні конкурси, безпрограшне лото, спілкування з професіоналами бібліотечної справи.
«Підтримка бібліотек, впровадження в їх діяльність новітніх інформаційних технологій – це одна зі складових регіональної програми розвитку культури, що реалізується під керівництвом губернатора Олександра Вілкула. Проведення книжкових виставок та презентацій сприятиме розвитку Дніпропетровської області у сфері культури, залученню більшої кількості населення до ознайомлення з бібліотечною справою, популяризації бібліотек серед молоді. Зокрема, в День міста на всіх цінителів книги чекає цікава мандрівка у світ високого мистецтва слова», – сказала заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Марія Пустова.

Понад 200 молодих людей Дніпропетровщини взяли участь у святковому майстер-класі «Вальс для молоді»

8 вересня 2012 року місто Дніпропетровськ святкує свій 236 день народження. В обласному центрі протягом тижня проходять урочисті заходи та акції. Зокрема, 5 вересня 2012 року в Дніпропетровську відбувся святковий майстер-клас «Вальс для молоді». У заході взяли участь понад 200 молодих людей Дніпропетровщини, в тому числі активісти «Товариства німецької молоді «Данпарштадт». Майстер-клас проводили провідні танцівники області. Найактивніші пари отримали від облдержадміністрації заохочувальні подарунки та призи. Захід пройшов у рамках регіональної програми «Молодь Дніпропетровщини», що реалізується за підтримки губернатора Олександра Вілкула.
«Розвиток молоді, підтримка культурних та соціальних ініціатив – один із напрямків роботи обласної влади, які визначив губернатор Олександр Вілкул. Управлінням сім’ї та молоді облдержадміністрації спільно з громадськими організаціями та бізнес-структурами активна роботи з реалізації молодіжних програм, фестивалів, концертів, тощо. Одним із цих заходів є святковий майстер-клас «Вальс для молоді», — зазначила начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Лілія Ковальова.

 На Дніпропетровщині з робочою поїздкою перебуває Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко

7-8 вересня на Дніпропетровщині з робочою поїздкою перебуватиме Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко

У рамках робочої поїздки відбудеться зустріч Міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка та голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра Вілкула.
Міністр закордонних справ України візьме участь у найбільшому в Україні міжнародному бізнес-форумі «Інвестиційна хвиля-2012», ініційованому губернатором Дніпропетровщини Олександром Вілкулом. Форум присвячений презентації інвестиційного потенціалу України та Дніпропетровщини. Під час форуму інвестору презентовано портфель реальних пропозицій для інвестування в регіон. Пропозиції розроблені Дніпропетровським інвестиційним агентством, що займається розробкою проектів та адресно супроводжує кожен проект.
На форумі будуть проведені сесії з розробки заходів із покращення інвестиційного клімату в Україні. У заході візьмуть участь понад 90 закордонних інвестиційних та промислових компаній і організацій, а також представники дипломатичних та торгових місій з Європи.
Наступного дня Костянтин Грищенко візьме участь у першому за межами країн ЄС міжнародному міжрегіональному форумі, присвяченому співробітництву в рамках проекту «Східне партнерство ЄС», за участю представників європейських регіонів. У форумі візьмуть участь генеральний секретар Асамблеї Європейських Регіонів Паскаль Гьорген, депутат Європейського парламенту Милослав Рансдорф (Чехія), генеральний консул Федеративної Республіки Німеччини в Донецьку – Клаус Ціллікенс, генеральний консул Республіки Польща у Харкові – Ян Гранат, генеральний консул Республіки Білорусь Валентин Філіпчік, голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, віце-маршалок сеймику воєводства Нижня Сілезія (Республіка Польща) Єжи Тутай, українські та закордонні експерти, представники регіональної та місцевої влади, бізнесу та громадянських організацій України, країн ЄС та країн-учасниць «Східного партнерства ЄС».
Також у п’ятницю на Дніпропетровщині пройде нарада присвячена розвитку експортного потенціалу регіону та України, у якій візьмуть участь Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул та керівники підприємств — основних експортерів регіону.
Учасники наради обговорять перспективні напрямки розширення географії експорту продукції підприємств Дніпропетровської області, їх економічні можливості та перспективи розвитку, перешкоди у питанні посилення присутності продукції на світових ринках.
Після наради буде підписано перший в Україні Меморандум між Міністерством закордонних справ України та Дніпропетровською облдержадміністрацією щодо перспективних напрямів співробітництва у зовнішньоекономічній сфері, механізму завчасного попередження та оперативного реагування на виклики та загрози діяльності українських підприємств на зовнішніх ринках.
Також Костянтин Грищенко відвідає провідні підприємства Дніпропетровської області — Південний машинобудівний завод ім. О.М.Макарова, Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат та Східний гірничо-збагачувальний комбінат.
Міністр проведе майстер-клас з лідерства зі студентами та викладачами Національного гірничого університету, а також відвідає виставку виробів майстрів Петриківського розпису «Петриківка – перлина України» у контексті внесення української номінації «Петриківський розпис – українське декоративно-орнаментальне малярство XIX – XX століття» до Репрезентативного списку нематеріальної спадщини людства (ЮНЕСКО).

Олександр Вілкул та Костянтин Грищенко відкрили міжнародний бізнес-форум «Інвестиційна хвиля 2012», який проходить на Дніпропетровщині
Форум проходить з ініціативи губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула за участі Міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка. Мета форуму – розкриття інвестиційного потенціалу України та Дніпропетровщини, презентація реальних пропозицій щодо інвестування в Дніпропетровський регіон та встановлення прямих ділових контактів між бізнес-структурами Дніпропетровської області й бізнес-структурами інших країн Європи й світу.
У форумі беруть представники дипломатичного корпусу України та держав-учасників форуму, представники іноземних та українських банків, інвестиційних фондів, приватних інвесторів, експерти з інвестицій, представники міжнародних організацій (Європейської Бізнес Асоціації, Місії ЄС в Україні, Комітету Регіонів ЄС), представники міжнародних аудиторсько-консалтингових компаній PricewaterhouseCoopers, Deloitte and Touche USC, KPMG LIMITED, BDO International Limited, Регіональні інвестиційні агентства Дніпропетровської області та країн Європи, Регіональні компанії в галузях будівництва, металургії, сільського господарства, хімічної промисловості, банківських послуг, машинобудування, міжнародні компанії.
«На сьогодні кожен шостий долар іноземних інвестицій, які вкладено в Україну, вкладений в Дніпропетровську область. Прямі інвестиції в наш регіон здійснюють двадцять сім країн. Наразі їх загальний обсяг 8,2 млрд доларів США, з яких 1,2 млрд доларів було залучено впродовж останніх двох років в умовах світової фінансової кризи, що триває. Це означає, що Дніпропетровщині й Україні довіряють. Інвесторам тут вигідно робити бізнес. Переконаний, що наш форум стане майданчиком для предметного діалогу щодо розширення інвестиційної співпраці», — сказав Олександр Вілкул.
Він підкреслив, що в Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства, яке створене обласною владою, є цілий пакет напрацьованих інвестиційних пропозицій в яких зацікавлена Дніпропетровська область. Загальний обсяг цих пропозицій – 1,8 млрд доларів США.
Бізнес-форум «Інвестиційна хвиля 2012» є складовою потужної комплексної програми Дніпропетровської області з презентації інвестиційного потенціалу регіону та України. Такі презентації відбуваються на провідних інвестиційних майданчиках світу. У рамках цієї програми залучаються провідні міжнародні експерти для спілкування з великими інвестиційними компаніями щодо перспектив розвитку та питань, які необхідно вирішити для покращення інвестиційного клімату.
«Використовуючи кращий європейський досвід та впроваджуючи кращі європейські проекти, Дніпропетровщина робить системні кроки з покращення інвестиційного клімату, адже залучені інвестиції – це розвиток економіки, це створення нових робочих місць. Завдяки цьому створюються ресурси для покращення соціального захисту населення та розвитку регіону. У рамках сьогоднішнього форуму будуть представлені наші інвестиційні можливості і напрацювання, надані експертні відповіді на актуальні питання наших іноземних партнерів і колег, щоб досягти взаєморозуміння і вийти на реалізацію в нашому регіоні нових інвестиційних проектів. Обласна влада створює необхідні умови для притоку в регіон іноземних інвестицій. У нас є повна підтримка з цього питання центральної влади – нашого Президента Віктора Федоровича Януковича й Уряду», — сказав Олександр Вілкул, вітаючи учасників форуму.
Активізація економічних контактів між регіонами України та ЄС, взаємодія бізнес-еліт сприятиме поступовому входженню України в Європейський економічний простір. Таку думку висловив на відкритті форуму Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.
«МЗС суттєво активізувало співробітництво з регіонами нашої країни в зовнішньоекономічній сфері. Ця робота має декілька напрямів – від поширення інформації про українські регіони до надання конкретної допомоги при укладенні угод про міжрегіональну співпрацю між адміністративними одиницями України та інших країн» — сказав Костянтин Грищенко.
Міністр закордонних справ України додав, що одним з пріоритетних напрямків економічної діяльності МЗС є просування вітчизняної продукції на зовнішні ринки, пошук потенційних бізнес-партнерів та інвесторів для українських підприємств. При цьому він відзначив, що саме співробітництво на рівні бізнесу, реалізація спільних інвестиційних проектів дозволяє державі розуміти проблеми, з якими стикається бізнес, наближати стандарти ведення бізнесу в Україні до європейських.
«Сьогодні саме здатність регіональної влади разом із центральною гарантувати сприятливі умови для інвестора на тривалий період є передумовою, щоб на Дніпропетровщину продовжували надходити великі інвестиції. Це і є поступова інтеграція до ЄС» – резюмував Міністр.
У рамках форуму розглядаються теми:
• Переваги ведення бізнесу в Україні та Дніпропетровській області
• Інвестиції в Україну. Ризики. можливості
• Юридичні аспекти бізнесу в Україні
• Інвестиційні пропозиції бізнесу Дніпропетровській області
• Підтримка реалізації проектів бізнесу DIA
• Міжнародні стандарти підготовки інвестиційних проектів та пропозицій. Формат комунікацій «Бізнес — Інвестор»
Організатором форуму «Інвестиційна хвиля 2012» виступили Дніпропетровське регіональне інвестиційне агентство (DIA) за підтримки провідних міжнародних аудиторсько-консалтингових компаній PricewaterhouseCoopers і Deloitte and Touche USC.
Загалом у форумі беруть участь 90 українських та іноземних компаній і організацій. Серед українських компаній-учасників: ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», Компанія «Інтерпайп», DTEK, Гірничодобувний дивізіон ТОВ «Метінвест Холдинг», ПАТ «Констар», Холдинг «Агро-Союз», АТ «НВО «Созидатель»ПрАТ з ІІ «ДОЕЗ» (ТМ «Олейна»), ВО Південний машинобудівний завод ім.А.М.Макарова. Серед європейських компаній-учасників: Globe Ukraine Ltd. / Globe International Holdings S. A., Jokey Plastik Blachownia Sp. z o.o. (Польща), ETVie Energy Transfer Vienna GmbH (Австрія), ТОВ «Укргласс» / Glas Trösch Holding AG (Швейцарія), ТОВ «Екотехнік Україна» / EKOTECHNIK Czech (Чехія), M.A.D. Developing Agricultural Projects LTD.

У рамках міжнародного форуму «Інвестиційна хвиля 2012» Дніпропетровщина підписала меморандуму з реалізації п’яти великих інвестиційних проектів вартістю понад 350 млн доларів США
У рамках міжнародного форуму «Інвестиційна хвиля 2012», який проходить сьогодні в Дніпропетровській області з ініціативи губернатора Олександра Вілкула та за участю міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка, Дніпропетровське регіональне інвестиційне агентство (DIA) підписало 5 меморандумів щодо реалізації в області великих інвестиційних проектів. Про це повідомив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Андрій Муксімов.
«Залучення іноземних інвестицій в регіон – це нові достойно оплачувані робочі місця, це ріст виробництва і підвищення конкурентоспроможності регіональної економіки. Це ті завдання, які ставить перед нами наш Президента Віктор Федорович Янукович. Все це в комплексі покликане підвищити якість життя наших громадян та значно поліпшити інвестиційну привабливість Дніпропетровщини і всієї України. Це свідчення того, що в наш регіон і в нашу країну вигідно інвестувати, що тут вигідно розвивати бізнес і реалізувати великі інвестиційні проекти», — переконаний губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул.
Перший меморандум підписано з Агентством економічного співробітництва Нижньосілезького воєводства (Республіка Польща). Наразі Дніпропетровська область активно розвиває відносини з польськими партнерами. Крім культурних зв’язків, з Польщею розвиваються взаємовідносини у сфері зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій. Польські експерти надають сприяння Дніпропетровському регіональному інвестиційному агентству в розробці техніко-економічного обґрунтування проектів оптових ринків сільськогосподарської продукції. При проведенні бенчмаркінгу та розробці концепції створення в області індустріальних парків Дніпропетровське інвестиційне агентство значною мірою враховувала польський досвід.
Польські компанії дивляться на Дніпропетровську область з дедалі більшим інтересом. Зокрема, дніпропетровська компанія «KCG Агро» розмістила свої акції на Варшавській фондовій біржі і таким чином привернула додаткові інвестиції в свій розвиток у розмірі 30 млн євро. Також Дніпропетровським регіональним інвестиційним агентством розпочато переговори з польською компанією «Jokey» про будівництво в області заводу з виробництва пластикової тари. Очікуваний розмір інвестицій першого пускового комплексу 2 млн. євро. Наразі інвесторами вивчаються майданчики під будівництво виробничих потужностей в Нікопольському районі, Кривому Розі, Дніпродзержинську.
«Підписання меморандуму з Агентством економічного співробітництва Нижньосілезького воєводства дозволить налагодити обмін компаніями та проектами, ефективно відповідати на зростаючі запити щодо проектів як з одного, так і з іншого боку. Напрацьовані агентствами аналітичні бази та бази проектів дозволять адресно відповідати на запити компаній, як з боку України, так і з боку Польщі та збільшити кількість реалізованих проектів», — сказав заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Андрій Муксімов.
Другий меморандум про співпрацю підписано з компанією Glas Trösch. Це один із найбільших в Європі виробників високоякісного плоского скла, має в своєму активі 60 виробничих підприємств, розташованих у Швейцарії, Німеччині, Франції, Польщі, Україні та Молдові. На даний момент більшість скла подібної якості імпортується в Україну. У 2012 році дочірньою компанією Glas Trösch Україна на Дніпропетровщині в експлуатацію запущена перша лінія по збиранню пластикових склопакетів компанії Glas Trösch. Вартість інвестиційного проекту більше 5,5 млн. доларів США. Впровадження проекту супроводжувало Дніпропетровське регіональне агентство. У 2013 році запланований запуск другої черги по збірці склопакетів (вартість 5,5 млн. доларів США) в Дніпродзержинську. Вже створено близько 50 робочих місць. У плані розширення цього підприємства до 200 робочих місць.
Наразі проектна команда Glas Trösch спільно з проектними менеджерами DIA проаналізувала більше 30 ділянок під будівництво великого високотехнологічного заводу з виробництва FLOAD скла (фасадного скла). Очікуваний розмір інвестицій складає близько 300 млн доларів США. Реалізація подібного проекту має велике соціально-економічне значення. Адже із запуском цього виробництва буде створено понад 400 нових робочих місць, а в якості сировини для виробництва фасадного скла можуть бути використані кварцові піски з відвалів Вільногірського ГЗК, що є важливим чинником з точки зору екології.
Третій меморандум підписано з компанією «ETVie Energy Transfer». Компанія розглядає питання будівництва заводу з переробки твердих побутових відходів. «Поліпшення екологічної ситуації, зокрема утилізація твердих побутових відходів, також є стратегічним пріоритетом для Дніпропетровської області. Необхідно відзначити, що подібний проект успішно реалізований компанією у Відні, де завод знаходиться майже в центрі міста. Що свідчить про європейський рівень екологічних стандартів. Глибина переробки відходів становить до 100% залежно від морфологічного складу сміття. Результатом переробки стануть будівельні матеріали, електрична та теплова енергія», — сказав заступник голови облдержадміністрації Андрій Муксімов.
Global International Holdings S. A.
Четвертий меморандум підписано Global International Holdings S. A. — глобальним холдингом, який включає в себе різні підрозділи, розташовані по всьому світу. Холдинг має ряд дочірніх підприємств, які ведуть діяльність у промисловій сфері, забезпеченні професійного менеджменту і маркетингу послуг і поставок, експлуатації та монтажу обладнання в галузі освіти, безпеки та зв’язку. Компанія також має підприємства в різних галузях: виробництві будівельних матеріалів, продуктів харчування, спортивних і розважальних товарів, веде діяльність з проектування, будівництва та фінансування проектів будівництва житлових і комерційних об’єктів, шкіл, супермаркетів.
Компанія присутня і реалізує проекти у 10 країнах світу. Протягом свого існування Global International Holdings S. A. зарекомендувала себе, як надійного партнера в будівництві всіх видів об’єктів. Холдинг визначає інновації стратегічним принципом своєї діяльності.
«Український підрозділ компанії розглядає можливість інвестування та будівництва ряду об’єктів доступного, індивідуального житла, а також п’ятизіркових готельних комплексів у місті Дніпропетровську. За підтримки Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства вже розпочато переговори з регіональними компаніями, які виступлять партнерами в зазначених проектах», — підкреслив Андрій Муксімов.
П’ятий меморандум підписано з компанією «Вест Інжиніринг-Україна». Розвиток кластера сільського господарства — це один із стратегічних пріоритетів Дніпропетровської області. Компанія «Вест Інжиніринг-Україна» за підтримки Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства почала розробку проекту з будівництва на Дніпропетровщині комплексу повного циклу переробки індичого м’яса. Очікуваний розмір інвестицій в проект на рівні 40 млн доларів США, а його реалізація дозволить створити понад 800 робочих місць.
Менеджерами Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства спільно з «Вест Інжиніринг-Україна» визначено майданчик для реалізації проекту у Широківському районі. Увесь комплекс буде побудований за технологією MAD, який є інструментом для проектування і будівництва, потужних вертикально інтегрованих підприємств у відповідності з прийнятими міжнародними нормами та стандартами.