- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Новини Дніпропетровщини 14.02.2013 р.

Газета Верховної Ради України «Голос України» з 1 березня починає друкувати пробні тести ЗНО з відповідями на них

Газета верховної Ради України «Голос України» з 1 березня починає друкувати пробні тести з відповідями на них з основних дисциплін. Це сприятиме абітурієнтам успішно підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО-2013) і вступити до вищого навчального закладу.

Тестові завдання, підготовлені фахівцями Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, будуть максимально схожі на ті, які запропонують випускникам шкіл на тестових випробуваннях улітку.
Школи регіону можуть виписати газету «Голос України», це дозволить абітурієнтам скористатися інформацією для підготовки до ЗНО, та скласти тести з максимально позитивним результатом.
До того ж, придбати «Голос України» може не тільки навчальний заклад, але й кожний бажаючий. Пробні тести будуть опубліковані в 5ти випусках. Газету можна виписати українською або російської мовами.

Довідка:
Передплатні індекси для індивідуальних передплатників (5-ти разовий тираж):
40224 (укр. мовою), 40223 (рос. мовою).

Передплатна ціна на газету для індивідуальних передплатників:
на 1 місяць — 10 грн. 00 коп.
на 3 місяці — 30 грн. 00 коп.
на 6 місяців — 60 грн. 00 коп.
на 12 місяців — 120 грн. 00 коп.

 Світовий банк проведе семінари з розробки інвестиційних проектів для пілотних регіонів з модернізації охорони здоров`я

Заступник голови Адміністрації Президента України Ірина Акімова провела селекторну нараду для керівників пілотних регіонів з модернізації системи охорони здоров`я. Під час наради старший економіст Світового банку, координатор проектів Паоло Карло Беллі повідомив про проведення семінарів для цих регіонів з розробки інвестиційних проектів щодо розвитку медичної галузі.

Світовий банк бере участь у процесі реформування української системи охорони здоров’я та робить значний внесок у розробку кількох напрямків реформ, а саме системи первинної допомоги, механізмів фінансування та реструктуризації госпітальної медичної допомоги.
Співпрацю з Урядом України Світовий банк розпочав у 1999 році у рамках підготовки проекту «Контроль за туберкульозом і ВІЛ/СНІД в Україні». Наразі Світовий банк допомагає Україні у реалізації медичної реформи. Зокрема, можлива фінансова підтримка з боку Світового банку у розвитку лікарень інтенсивного лікування.
«До цього часу Світовий банк через свою програму технічної допомоги підтримував Міністерство охорони здоров`я. Надалі ми готові вийти на більш великі масштаби роботи. Ми офіційно вже отримали пропозицію від Прем`єр-міністра України на започаткування нового проекту, що допоможе нам вийти з пропозиціями для збільшення об`ємів фінансування», — сказав економіст Світового банку, координатор проектів Паоло Карло Беллі.
За словами Карло Беллі наступний етап нового проекту – це запрошення представників усіх пілотних регіонів на семінар, який пройде наприкінці лютого для обговорення інвестиційних проектів. Самі ж проекти регіонів будуть відбиратися протягом року для того, щоб вже почати процес їх фінансування у 2014 році.
З метою надання фінансової допомоги у реформуванні системи охорони здоров`я протягом 2012 року представники Світового банку з ознайомчими візитами відвідували пілотні регіони.
«Під час моніторингових візитів до пілотних регіонів представники Світового банку відзначили ту відданість, з якою працюють там люди, місцеві керівники, з якою відповідальністю вони до цього підходять і ту підтримку, яка надається з Адміністрації Президента. Але ми повинні зрозуміти, що тут питання не в тому, щоб прикрасити існуючу систему, а дійсно реформувати ту галузь, яка зараз існує» — наголосив Карло Беллі.
Також під час селекторної наради керівники пілотних областей з модернізації системи охорони здоров`я доповіли Ірині Акімовій про результати впровадження медичної у 2012 році.
Про досягнення модернізації медичної галузі на Дніпропетровщині за дорученням губернатора Дмитра Колєснікова доповів заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Анатолій Крупський.
Серед основних напрямків розвитку медицини у 2013 році Ірина Акімова виділила продовження створення мережі амбулаторій сімейної медицини, моніторинг використання фінансів, створення лікарень інтенсивної допомоги та лікарень відновного лікування тощо.

Довідково: Пілотні регіони з модернізації охорони здоров`я: Вінницька, Дніпропетровська, Донецька області та місто Київ.