- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

НОВИНИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ

Вячеслав Задорожний: «Завдяки укріпленню берега Каховського водосховища біля села Набережне Нікопольського району буде забезпечене якісне і безперебійне водопостачання для 44 тисяч жителів міста Орджонікідзе»

За дорученням губернатора Олександра Вілкула перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів виїзну робочу нараду щодо будівництва берегоукріплення Каховського водосховища в районі села Набережне Нікопольського району. Роботи проходять у рамках регіональної програми розвитку водного господарства, ініційованої губернатором.

У нараді взяли участь перший заступник Орджонікідзевського міського голови Борис Башин та голова Нікопольської райдержадміністрації Сергій Воронов

«Завдяки укріпленню берега Каховського водосховища біля села Набережне Нікопольського району буде забезпечене якісне і безперебійне водопостачання для 44 тисяч жителів міста Орджонікідзе. Роботи ведуться на ділянці берегової смуги протяжністю1,2 км– від першого підйому міського комунального підприємства «Орджонікідзеводоканал» до села Набережне. Вартість проекту майже шість мільйонів гривень, які виділені за ініціативою губернатора Олександра Вілкула з обласного бюджету. Наразі профінансовано 1,75 млн грн. Це дозволило відсипати гранітним каменем 750 погонних метрів берегової смуги. Роботи йдуть за графіком і під ретельним контролем губернатора й обласної влади», — сказав Вячеслав Задорожний.

Щорічно на зазначеній ділянці берега водосховища виробка водою берегової смуги становить1,5 м. До того ж у прибережній зоні проходить питний водовод діаметром1200 мм, яким забезпечується водопостачання міста Орджонікідзе, а також лінії електропередачі 35кВ. Наразі відстань від зрізу берега до водоводу становить 12 метрів, до найближчої опори лінії електропередач – 36 метрів.

Робочим проектом берегоукріплення Каховського водосховища в районі села Набережне Нікопольського району передбачається:

провести кріплення берегової смуги кам’яним банкетом на ділянці від насосної станції першого підйому КП «Орджонікідзеводоканал» до села Набережне довжиною1,2 км;
будівництво буни із каменю для захисту водозабору довжиною208 м.

Олександр Вілкул: «З 1 січня 2012 року на Дніпропетровщині всі дозвільні документи видаються виключно державними адміністраторами через дозвільні центри»

В Україні запроваджена європейська практика видачі (переоформлення, видачі дублікатів, анулювання) документів дозвільного характеру. Дозвільні центри створені і діють в усіх містах та районах Дніпропетровської області. Вони видають дозвільні документи підприємцям за принципом «єдиного вікна».
«Перехід на видачу дозвільних документів державними адміністраторами через дозвільні центри – це європейська практика, яка значно полегшує отримання підприємцями й бізнесом різноманітних дозволів на той чи інший вид підприємницької чи господарської діяльності. Це той принцип роботи влади, який втілено в життя в рамках Програми реформ нашого Президента Віктора Федоровича Януковича і який значно покращує інвестиційний клімат в нашому регіоні й країні», — сказав губернатор Олександр Вілкул.
До 1 січня 2012 року суб’єкт господарювання міг звернутися за отриманням документів дозвільного характеру як до державного адміністратора, так і безпосередньо до дозвільних органів (СЕС, ДАІ, тощо). А з 1 січня 2012 року згідно із Законами України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» та «Про внесення змін до Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» щодо розширення мережі дозвільних центрів» отримання документів дозвільного характеру має відбуватися виключно через звернення до державного адміністратора, які працюють у дозвільних центрах.
З 2010 року за завданням губернатора Олександра Вілкула в усіх містах та районах Дніпропетровської області створено 35 дозвільних центрів, в яких працюють 53 державних адміністратори. У цих дозвільних центрах згідно з чинним законодавством надаються 22 види дозволів у районах та 24 – у містах.
З 5 травня 2011 року в усіх дозвільних центрах міст і районів області організовано видачу всього переліку документів дозвільного характеру через державних адміністраторів, у тому числі щодо користування землею (в містах Кривий Ріг та Дніпропетровськ через «Земельні офіси»).
З третього січня 2012 року розпочав роботу Обласний дозвільний центр, на базі якого видаються документи дозвільного характеру 11 територіальних органів центральних органів виконавчої влади (ОблСЕС, Держгірпромнагляд, Держтехногетбезпека, Управління охорони навколишнього природного середовища, Даржкомзем, ДАЇ, Управління водного господарства, Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю, Інспекція карантину рослин, Державний заклад Дніпропетровська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Придніпровській залізниці, Державний заклад Нижньо-Дніпровська-Вузловська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Придніпровській залізниці).
Обласний дозвільний центр створено на базі Центру дозвільних процедур «Єдиний офіс» Дніпропетровської міської ради за адресою: місто Дніпропетровськ проспект імені «Газети «Правда»,42.
Наразі в обласному дозвільному центрі документи дозвільного характеру приймаються та видаються державними адміністраторами при взаємодії з представниками 20 дозвільних органів місцевого та регіонального рівня, з яких: 9 – виконавчі органи міської ради та міські служби; 11 – територіальні підрозділи органів виконавчої влади.
Для належної роботи Обласного дозвільного Центру за дорученням губернатора:
• збільшено штатну чисельність державних адміністраторів Центру з 4 до 12 одиниць;
• введено додаткові дні для приймання та видачі дозволів Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Дніпропетровській області та Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Дніпропетровській області (був один день – понеділок, тепер – два дні (понеділок та середа);
• забезпечено роботу з електронного документообігу та автоматизованого обміну даними між державними адміністраторами та дозвільними органами, а саме: вхідні пакети документів, отримані державними адміністраторами від суб’єктів господарювання на оформлення дозволів, того ж дня передаються в електронному вигляді на відпрацювання до відповідних дозвільних органів.
Для підвищення ефективності роботи дозвільних центрів області за дорученням губернатора Олександра Вілкула ще в жовтні 2010 року в усіх місцевих дозвільних центрах встановлено спеціальне програмне забезпечення «Система моніторингу роботи дозвільних центрів районів і міст Дніпропетровської області та обліку дозвільних процедур», що дозволяє облдержадміністрації здійснювати щоденний контроль за станом розгляду заяв та документів.
Для посилення громадського контролю за роботою дозвільних центрів області за дорученням губернатора Олександра Вілкула відкрита «гаряча лінія» в облдержадміністрації за номером телефону (056) 742-70-87, а також в обласному дозвільному центрі — (056) 726-30-69.
За результатами аналізу роботи державних адміністраторів місцевих дозвільних центрів у програмі електронного моніторингу встановлено, що в 2011 році місцевими дозвільними центрами видано 15 656 документів, з яких 13 165 або 84,1% — достроково, а решта – з додержанням термінів.

ДОВІДКА
Державний адміністратор – посадова особа міської ради міст обласного та/або республіканського Автономної Республіки Крим значення (їх виконавчих органів), обласної, Київської та Севастопольської міських, районної, районної в місті Києві державних адміністрацій, уповноваженого органу виконавчої влади АРК, яка організовує видачу (переоформлення, видачу дублікатів, анулювання) суб’єктам господарювання документів дозвільного характеру та забезпечує взаємодію місцевих і регіональних дозвільних органів.

Адреси і контакти дозвільних центрів
у містах і районах Дніпропетровської області


з/п Район/місто Фактична адреса Контактний
телефон
1 Апостолівський район м. Апостолове
вул. Набережна,18 (приміщення райдержадміністрації) (05656) 9-42-71

2 Васильківський район смт Васильківка
вул..Партизанська,150 (приміщення райдержадміністрації) (05639) 9-20-87
3 Верхньодніпровський район м.Верхньодніпровськ проспект Леніна,21
(приміщення райдержадміністрації) (05658) 6-00-61
4 Дніпропетровський район Дніпропетровський р-н
смт.Ювілейне вул.Теплична, 5 (приміщення райдержадміністрації) (056) 753-90-83
5 Криворізький район м.Кривий Ріг
вул.Кобилянського, 152
(приміщення райдержадміністрації) (056) 477-00-49
6 Криничанський район смт. Кринички
вул.. Радянська, 2 каб.7 (приміщення райдержадміністрації) (05654) 9-17-46
7 Магдалинівський район смт. Магдалинівка вул. Радянська, 46 (приміщення райдержадміністрації)
(05691) 2-12-76,
2-12-63
8 Межівський район смт Межова
вул. Фрунзе,5 кім. 6 (приміщення райдержадміністрації) (05630) 6-04-73
9 Нікопольський район м. Нікополь,
вул. Шевченко, 130. каб.201 (приміщення райдержадміністрації) (0566) 68-09-48
10 Новомосковський район м. Новомосковськ,
вул. Шевченко, 7,
(приміщення райдержадміністрації) (05693) 7-32-83
11 Павлоградський район м. Павлоград,
вул. К.Маркса, 98
(приміщення райдержадміністрації) (05632) 6-14-88
12 Петриківський район смт.Петриківка
вул. Леніна,69, к.130
(приміщення районної ради) (05634) 2-27-69

13 Петропавлівський район смт. Петропавлівка,
вул. Радянська,62 к. 205-206 (приміщення райдержадміністрації) (05631) 3-13-67
14 Покровський район смт Покровське
вул. Карла Маркса, буд.119
(приміщення райдержадміністрації) (05638) 5-00-37
15 П’ятихатський район м. П’ятихатки
вул. Желєзнякова,104 (приміщення райдержадміністрації) (05651) 3-07-45
16 Синельниківський район м. Синельникове,
вул.. Богми, 3 (приміщення райдержадміністрації) (05663) 4-36-03
17 Солонянський район смт Солоне,
вул. Гагаріна, 20 (05669) 3-02-34
18 Софіївський район смт. Софіївка,
вул. Жовтнева, 58 (приміщення райдержадміністрації) (05650) 2-86-75
19 Томаківський район смт.Томаківка
вул..Шосейна ,3 (05668) 3-10-01
20 Царичанський район смт. Царичанка,
вул. Театральна, 17 каб.302 (приміщення райдержадміністрації) (05690) 3-26-81
21 Широківський район смт Широке
вул. Леніна, 107, кім. 2 (приміщення райдержадміністрації) (05657) 2-93-62
22 Юр’ївський район смт. Юр’ївка
вул. Леніна № 67
(приміщення райдержадміністрації) (05635) 5-17-01
23 м.Вільногірськ м.Вільногірськ, вул..Варена, 15 (приміщення міськвиконкому) (05653) 3-57-30
24 м. Дніпродзержинськ м. Дніпродзержинськ,
вул. Медична, 26 (0569) 53-30-98
25 м. Дніпропетровськ м. Дніпропетровськ, проспект Правди, 42 (056) 726-30-69

26 м. Жовті Води м. Жовті Води,
вул. Петровського, 33,
каб.229 (приміщення міськвиконкому) (05652) 2-40-90
27 м. Кривий Ріг м. Кривий Ріг,
м-н Праці, 1 (0564) 09-35-68
(0564) 06-35-70
(0564) 09-35-71
28 м. Марганець м. Марганець,
вул. Радянська, 29а,
каб.18 (приміщення міськвиконкому) (05665) 2-15-27
29 м. Нікополь м. Нікополь,
вул. Електрометалургів, буд. 3 (приміщення міськвиконкому) (05662) 5-06-82

30 м. Новомосковськ м. Новомосковськ,
вул. Червоноармійська, 1 (05693) 7-98-33
31 м. Орджонікідзе м. Орджонікідзе,
вул. Калініна,48 (05667) 4-20-31
32 м. Павлоград м.Павлоград вул.Шевченко, 132 (05632) 6-33-97
33 м. Першотравенськ м. Першотравенськ,
вул. Карла Маркса,
буд. 15-А, каб. № 15 (05633) 5-29-86
34 м. Синельникове м. Синельникове,
вул. Виконкомівська, 30 каб. №4
(05663)4-25-19
35 м.Тернівка м. Тернівка,
вул. Курська, 14 (05636) 7-45-76

За дорученням Олександра Вілкула в селі Новомиколаївка Покровського району введено в експлуатацію газопровід. Газ отримали 125 мешканців 50 будинків села
За дорученням голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний увів в експлуатацію газопровідну мережу в селі Новомиколаївка Покровського району. У результаті газ отримали 125 жителів 50 будинків села.
«Будівництво газопровідної мережі в селі Новомиколаївка — це ще один результат реалізації регіональної програми газифікації сільських районів у рамках Комплексної стратегії розвитку регіону, яку ініціював губернатор Олександр Вілкул. Це реальне підвищення якості життя в селі. Поштовх до його розвитку», — сказав Вячеслав Задорожний.
Для будівництва газопроводу в Новомиколаївці Покровського району з ініціативи губернатора з державного бюджету було виділено 439 тис гривень. За ці кошти в селі прокладено близько 6,7 км газопровідних мереж.
«Усього за 2010-11 роки завдяки регіональній програмі газифікації сіл, яку ініціював Олександр Вілкул, було проведено понад 170 км газопроводів. Газ в свої будинки отримали більше 17 тис жителів сільських районів області. І в 2012 році ця робота буде продовжена. Адже розвиток кластеру сільського господарства є пріоритетним для обласної влади. В рамках розвитку кластера одним із головних напрямків є розвиток інфраструктури села. Зокрема, це будівництво газо- і водопроводів, реконструкція шкіл і дитячих садків, створення навчально-виховних комплексів, а також будівництво та реконструкція котелень для опалення об’єктів соціально-культурної сфери. Мета — створення комфортних умов проживання на селі», — сказав В’ячеслав Задорожний.
Він запалив газ у помешканні родини Миколи та Валентини Михайликів, котрі в свою чергу подякували губернатору Дніпропетровщини Олександру Вілкулу за проведений у їхнє село газ, якого жителі села чекали десятиліттями.
Обласна влада надає постійну і всебічну підтримку проектам соціально-економічного розвитку Покровського району. Зокрема, в 2011 році за кошти обласного природоохоронного фонду проведені роботи з відновлення берегової смуги в районі дамби річки Вовча (1,83 млн грн) та придбано сучасний сміттєвоз (250 тис грн). Також за кошти обласного бюджету було придбано один шкільний автобус та відкрито 2 дитячі майданчики (100 тис грн).

За дорученням Олександра Вілкула у селі Маломихайлівка Покровського району відкрито навчально-виховний комплекс «дитсадок-школа» з дошкільним відділенням на 40 місць
За дорученням голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний відкрив навчально-виховний комплекс (НВК) «дитсадок-школа» в селі Маломихайлівка Покровського району. Новостворене дошкільне відділення НВК розраховане на 40 місць. Тож за 2010-2011 роки в Покровському районі за завданням губернатора створено 90 нових місць у дошкільних закладах.
«З ініціативи губернатора Олександра Вілкула на Дніпропетровщині реалізується регіональна програма «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти». Одним з головних завдань програми є розвиток в області мережі дошкільних навчальних закладів. У рамках цієї програми за 2010-2011 роки на Дніпропетровщині відкрито 22 дитсадки і 36 навчально-виховних комплексів «дитсадок-школа», а також 186 додаткових груп у діючих дитсадках. Таким чином, створено 3,5 тис місць у дитсадках регіону, що на 60% зменшило потребу дітей віком до шести років у місцях в дошкільних закладах. Губернатор поставив завдання цього року повністю вирішити питання із забезпечення дітей області місцями у садочках», — сказав Вячеслав Задорожний, вітаючи громаду Маломихайлівки з відкриттям у їхньому селі НВК.
Навчально-виховний комплекс було створено на базі Маломихайлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня імені І.Г. Скакуна шляхом реконструкції частини приміщення школи. Зокрема, були побудовані внутрішні перегородки для дошкільного відділення, замінені вікна на металопластикові, утеплені стіни полестиролом, влаштовані зовнішні та внутрішні дверні блоки, облицьовані стіни кахельною плиткою, тощо. Дошкільне відділення новоствореного НВК розраховане на 40 місць. Це повністю задовольнить потребу дітей села віком від 3 до 6 років в охопленні дошкільною освітою.
Голова Покровської райдержадміністрації Сергій Чернявський від імені громади району подякував обласній владі на чолі з губернатором Олександром Вілкулом за всебічну підтримку проектів розвитку району. Зокрема, в частині розвитку мережі дошкільних закладів району. Він відзначив, що наразі в районі функціонує 2 НВК (в селах Новоселівка й Маломихайлівка) та 17 дошкільних навчальних закладів комунальної форми власності, в яких виховується 992 дитини. Упродовж 2010-11 років за завданням губернатора Олександра Вілкула створено 90 нових місць у дошкільних закладах району.

Новорічні свята на Дніпропетровщині пройшли без надзвичайних випадків

За дорученням губернатора Олександра Вілкула перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний провів робочу нараду з питань забезпечення життєдіяльності регіону в новорічні свята. У нараді взяли участь заступники голови облдержадміністрації, керівники профільних управлінь та представники територіальних органів виконавчої влади.
За три дні новорічних свят в області не зареєстровано надзвичайних ситуацій та суттєвих правопорушень. З метою запобігання аварійних ситуацій на автошляхах регіону у святкові дні за допомогою спецтехніки використано 500 тонн посипальних матеріалів.
«За дорученням губернатора Олександра Вілкула в області посилено режим роботи усіх служб, що відповідають за належний стан доріг та інженерних мереж ЖКГ у зимовий період. Новорічні свята ми зустріли без надзвичайних випадків, різдвяні свята також мають пройти без надзвичайних ситуацій, зокрема, на автошляхах», – сказав перший заступник голови облдержадміністрації Вячеслав Задорожний.
Він підкреслив, що органам влади на місцях слід приділяти особливу увагу дітям, які наразі перебувають на зимових канікулах. Зокрема, організовані поїздки дітей на святкові заходи й екскурсії мають проходити тільки у супроводі автомобілів ДАІ. Також на особливому контролі – дотримання автоперевізниками законодавчих норм щодо пасажирських перевезень.
Під час святкування новорічних свят на Дніпропетровщині пройшло 96 масових заходів, які відвідали майже 530 тисяч жителів та гостей області. Спокій громадян охороняли 5575 співробітників МВС.
Протягом грудня 2011 року за розпорядженням губернатора Олександра Вілкула в області проводилась робота щодо запобігання незаконній вирубці та продажу хвойних дерев. У результаті профілактичних заходів на території області вилучено з обігу більше 800 дерев хвойних порід на загальну суму 48,7 тис. грн.
Також на вулицях та ринках області проводились запобіжні заходи щодо припинення незаконної реалізації піротехніки. За підсумками перевірок вилучено понад 113 тисяч одиниць піротехнічної продукції, загальна вага вилученого – 870 кг. Відносно громадян, які скоїли ці правопорушення, складено 159 протоколів про адміністративне правопорушення.