- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Оформлення субсидій

Управління праці та соціального захисту населення інформує
щодо оформлення субсидій

З метою подальшого спрощення умов надання субсидій на житлово-комунальні послуги, Урядом ухвалено низку рішень.
Прийняті Урядом рішення надали можливість:
• призначати житлову субсидію сім’ям, які мали заборгованість перед підприємствами — надавачами житлово-комунальних послуг до 1 грудня 2006 року;
• сім’ям, де є пенсіонери, діти та інваліди, призначати субсидії на довший термін – до зміни обставин;
• спростити механізм призначення субсидії сім’ям, в яких члени родини відсутні тривалий час;
• спростити механізм врахування майнового стану громадян при призначенні субсидії. Зокрема, не враховуються транспортні засоби вітчизняного виробництва, яким понад 10 років з дати випуску, та інші транспортні засоби, яким понад 15 років з дати випуску;
• з 1 січня 2012 року сім’ям до складу яких входять діти або інваліди І-ІІ групи, надано право сплачувати за комунальні послуги не більше 10% від сукупного доходу родини, якщо дохід на одну особу не перевищує 100% прожиткового мінімуму (станом на 1жовтня 2013 року – 1108 грн, з 1 грудня 2013 року –1176 грн).
Довідка:
Для того щоб отримати житлову субсидію, необхідно звернутися в управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання.
Перелік документів:
— Заява (видається в управлінні).
— Декларація про доходи та майновий стан сім’ї (видається в управлінні).
— Довідка про доходи за останні півроку з місця роботи. Пенсіонерам та отримувачам державних соціальних допомог цю довідку надавати непотрібно.
Відмову можуть отримати:
— Родина, в якій один із членів не працює і не зареєстрований у центрі зайнятості.
— Сім’я, яка звернулась за субсидією, але менше року тому продала або купила житло.
— Родина, яка здає в оренду квартиру.
Важливо знати:
• Якщо у родині якийсь член сім’ї відсутній тривалий час (працює, навчається в іншому місті, перебуває у місцях позбавлення волі) і родина володіє довідкою про це, то її сукупний дохід та відповідно кількість осіб, на яких нараховується субсидія, вираховуватиметься на тих, хто залишився.

Призначення житлових субсидій населенню здійснюється у відповідності до постанов Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 „Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива” (із змінами та доповненнями) та від 27 липня 1998 року № 1156 „Про новий розмір витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого палива та рідкого пічного побутового палива у разі надання житлової субсидії” (із змінами та доповненнями).