- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

«Ой на Івана, та й на Купала…»

Здавна свято Купайла відбувалося в період, коли сонце найвище піднімалося над землею, дає найбільше тепла і світла, виявляє свою найвищу чудодійну силу для рослинного і тваринного світу та для людини. Вся рослинність досягає свого апогею, розцвітає, множиться та радіє життю. За підтримки міського голови Павлограда А. О. Вершини 6 липня 2017 року в парку ім. 1 травня відбулося традиційне фольклорно-обрядове свято Івана Купала.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Зі святом громаду привітали народний депутат України А.В. Мартовицький, перший заступник міського голови Павлограда В. С. Мовчан. Вони побажали гостям свята щастя, духовного очищення і наснаги.
Для павлоградців та гостей міста підготували театралізоване дійство, у якому були дівчата і парубки, Господиня, Лісовик та інші герої. Свої виступи підготували фольклорні колективи, таланти демонстрували майстри народних ремесел. Родзинкою свята стала «Ромська галявина» від ромської громади міста з килимом, самоваром, колесом та іншими атрибутами. На вогні готувалися смачні страви з м’яса, продавалися напої та смаколики. Було заплановано багато виступів, але завадив дощ. А за народними повір’ями, дощ на Івана Купала вважається благодатним.
Завершилося свята традиційним Купальським вогнищем і ворожінням дівчат на віночках.

Прес-служба міського культурно-дозвільницького центру