- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Олександр Вілкул: «На Дніпропетровщині створюється Інтернет-школа для навчання талановитої молоді»

На Дніпропетровщині створюється Інтернет-школа для навчання талановитої молоді. Незалежно від того, де проживає дитина – у місті чи селі, вона матиме можливість отримувати он-лайн консультації з різних предметів у провідних вчителів, професорів з кращих навчальних закладів регіону. Також така система навчання дозволить викладати уроки для дітей з фізичними вадами, які не можуть відвідувати школу.

Крім того, для інклюзивного навчання дітей з особливими потребами розробляється Програма їх навчання в загальноосвітніх закладах та через Інтернет. До цього процесу в наступному році будуть залучені експерти в галузі педагогіки і психології з-за кордону. Про це повідомив губернатор Олександр Вілкул під час третього Всеукраїнського з’їзду працівників освіти в Києві. Захід пройшов під головуванням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова та міністра освіти, науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника.

«Завдання вчителя – дати можливість учневі піднятися, розвиватися. Сьогоднішнє завдання влади – дати можливість піднятися вчителю, повернути його престиж роботи. Це першочергове завдання Проекту Національної стратегії розвитку освіти в Україні на 2012 – 2021 роки. Цього року в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2011» взяли участь понад 900 вчителів області. За перше, друге і третє місця 15 переможців з нашої області отримали грошові винагороди у розмірі десять, вісім і п’ять тисяч гривень відповідно. З минулого року на Дніпропетровщині безкоштовно надано 169 квартир вчителям, лікарям та іншим працівникам бюджетної сфери, – зазначив губернатор Олександр Вілкул. – У цьому році 35 найкращих вчителів області отримали обласну педагогічну премію, близько трьох тисяч гривень кожен. У регіоні готується нова генерація викладачів. У минулому році ми збільшили обласні гранти на дослідження для молодих вчених у 4 рази. Кожен такий грант склав від 50 до 70 тис грн».

Прем’єр-міністр України Микола Азаров відзначив позитивний досвід Дніпропетровської області в розвитку освітньої галузі.

«Позитивний досвід Дніпропетровської області в цьому напрямку потрібно поширювати і в інших областях через рішення Уряду в тому числі. Ми за те, щоб стимули були (Ред. — гранти вчителям, вченим, студентам і т.д)», – сказав Микола Азаров.