- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Олександр Вілкул: «За підсумками 2011 року трубні підприємства Дніпропетровщини наростили виробництво продукції на 17,3% у порівнянні з 2010 роком»

За дорученням голови облдержадміністрації Олександра Вілкула радник голови облдержадміністрації Віктор Сергєєв привітав працівників об’єднання «Укртрубопром» з 20-річчям об’єднання.
«За підсумками 2011 року трубні підприємства Дніпропетровщини наростили виробництво продукції на 17,3% у порівнянні з 2010 роком. Важливим елементом розвитку промисловості на Дніпропетровщині є впровадження екологічних стандартів, які реалізуються у рамках Комплексної стратегії розвитку Дніпропетровщини. Підвищення темпів виробництва дозволяє забезпечити працівників підприємств стабільною заробітною платою та наповнювати державний бюджет», – сказав Олександр Вілкул.
Підприємства трубної промисловості Дніпропетровщини – одні з найпотужніших в галузі, а за виробництвом деяких видів продукції – єдині на Україні.
Питома вага регіону в обсязі виробництва труб в Україні становить 55%. За підсумками 2011 року збільшили виробництво: ВАТ „Інтерпайп НТЗ” (прокат готовий – 6,2%, труби сталеві – 12,5%, сталь – 3,9%); ВАТ „Інтерпайп НМТЗ” – 19,8%, ТОВ „Інтерпайп Ніко” – 17,0%, ПАТ „Дніпропетровський трубний завод” – 27,2%, ПрАТ „Сентравіс Пр.Юкр.” – 25,6%, ЗАТ НЗСТ „ЮТіСТ” – 54%. Це результати систематичної організаційної роботи, здійсненої на кожному з підприємств галузі, в тому числі у рамках об’єднання „Укртрубопром” як галузевої координаційної структури.
Збільшення обсягів виробництва трубної продукції прогнозується й у 2012 році. Вже у січні трубні підприємства Дніпропетровської області збільшили обсяги випуску продукції на 10,6%. Такі підприємства є містоутворюючими, зокрема, у Дніпропетровську, Нікополі, Новомосковську.
Чисельність промислового персоналу складає майже 20 тисяч осіб, що становить 17% від загальної чисельності виробничо-промислового персоналу базових підприємств гірничо-металургійного комплексу – основи промисловості Дніпропетровщини. За підсумками 2011 року трубними підприємствами області сплачено майже 250 млн.грн. податків.
До програм соціального захисту підприємств включено безкоштовне медичне обслуговування, медичне страхування, санаторно-курортне лікування, оздоровлення та відпочинок працівників та членів їх родин, побутове обслуговування, покращення житлових умов, соціальна підтримка ветеранів.