- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Павлоград – це Європа!

Павлоград – це Європа!

Європа – дивовижний континент з багатою історією. Це прекрасне місце, де відбувається багато цікавих речей. Сучасна Україна — складова європейського простору, а теза: “Почувайся європейцем не тільки географічно”, — для сучасної молоді є девізом.
За гарними враженнями та позитивними емоціями далеко їхати не треба. Цьогоріч в мистецько – краєзнавчій залі Центральної міської бібліотеки стартував міні — проект «Бібліотечне віртуальне турбюро». 19 травня, в рамках цього проекту, на молодь міста чекав євроМІКС «Україна – Європи краплина».


Бібліотекарі запропонували учасникам провести умовні паралелі між Європою та Павлоградщиною, щоб показати, що не тільки в Європі жили і творили талановиті люди, а і в нашому краї працювали і працюють хай і не такі поки що відомі, але дуже обдаровані люди і ми маємо історичні пам’ятки, якими треба пишатися.
Наш Мавринський майдан та англійський Стоунхендж, чарівні вальси Штрауса і славетний вальс «На сопках Манчжурії» військового капельмейстера-павлоградця Іллі Шатрова, поезія іспанця Федеріко Гарсіа Лорки, австрійця Райнера Марії Рільке та української поетеси Ганни Світличної. Для присутніх стало несподіванкою, що режисером і сценаристом богатирських мультфільмів «Ілля Муромець і Соловей-Розбійник», «Добриня Нікітіч і Змій Горинич», «Альоша Попович і Тугарин Змій» та 3D-мультфільму «Снігова королева» є наш земляк, молодий та талановитий режисер-сценарист Максим Свєшніков. Його чудові роботи сміливо конкурують з улюбленими діснеєвськими мультфільмами.
Бібліотечний євроМІКС «Україна – Європи краплина» ще раз довів всім, що Європа розпочинається не за кордоном. Вона починається у серці кожного українця. Гарний позитивний настрій, нова інформація, невимушена, гармонійна атмосфера заходу черговий раз нагадала всім, що бібліотеки- це не лише книгозбірні, а й цікаві місця для проведення корисного дозвілля та самовираження.
Тож не зволікайте, до бібліотеки поспішайте! Будемо відкривати і вивчати рідний край та Європу разом.
Центральна міська бібліотека