- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Павлоград долучився до відзначення Міжнародного дня корінних народів світу

 

07 серпня 2020 р. на базі Центральної дитячої бібліотеки в рамках Програми «Інтеркультурні міста» заступник міського голови Олена Шуліка, заступник директора Павлоградська міська централізована бібліотечна система Лариса Бабічева, завідуюча сектором з основних видів діяльності Міського культурно-дозвільницького центру Ірина Івженко та представники польської, азербайджанської, єврейської, ромської громади, долучились до «круглого столу», присвяченому Міжнародному дню корінних народів світу у форматі Zoom-конференції. Організатор конференції інтеркультурна команда міста Мелітополь. Захід пройшов в караїмському музеї «Кале» за ініціативи Мелітопольского регіонального комітету сприяння повернення кримських татар на історічну Батьківщину «АЗАТ», Мелітопольського національно-культурного караїмського товариства «Джамаат» та центру мексіканської культури «Естерія».


До конференції долучились міста Луцьк, Одеса, Вінниця, Дніпро, Суми, Павлоград. На зв’язку також були представники корінних народів України, які проживають в Німеччині. В ході конференції обговорювались нагальні проблеми, міжетнічні конфлікти та причини їх виникнення в суспільстві. Задля попередження агресії в суспільстві пропонувались такі мирні інструменти просвітницької діяльності: факультативи в школі, спільні заходи, випуск просвітницької літератури про історію культур різних народів, впровадження інтеркультурної стратегії на місцевому рівні.


За даними ЮНЕСКО сьогодні у 90 країнах світу проживає близько
370 мільйонів представників корінних народів, які спілкуються на більш як
5 тисячах своїх етнічних мов і котрі дотримуються своїх культурних традицій.
Цього року Україна вдруге відзначає Міжнародний день корінних народів світу на офіційному рівні. Організатором заходів є Міністерство інформаційної політики України спільно з Меджлісом кримськотатарського народу та іншими організаціями