- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Павлоград — інтеркультурне місто

В Павлоград прибули експерти Інтеркультурної Програми Ради Європи «Інтеркультурні міста» — координатор української мережі Інтеркультурних міст Ксенія Хованова-Рубікондо (Франція) і експерт з інтеркультурної політики Ради Європи Робін Вільсон (Ірландія). Головна мета їх візиту — визначення індексу інтеркультурності Павлограда (ICC — індекс).

Програма «Інтеркультурні міста» існує 10 років. Павлоград з 2011 року працює в програмі «Інтеркультурні міста», у жовтні 2016 року було підписано Меморандум з Радою Європи. Координатор програми в Павлограді — заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олена Шуліка. Мережа об’єднує 121 місто світу, 6 з яких — українські (Луцьк, Суми, Павлоград, Мелітополь, Вінниця та Одеса). Головна мета програми — інтеграція кожної народності в життя міста, розвиток поваги і толерантності до кожного.

У Павлограді проживає близько 30 національностей. Сьогодні активну роль в суспільному, економічному житті міста відіграють росіяни, роми, євреї, азербайджанці, грузини, корейці, білоруси і представники інших національностей. Працюють такі проекти, як «Інтеркультурні гостинно», Євроклуб «Європа +», Кіноклуб «Поза прокату», Молодіжний центр «Фундук», молодіжний рух «Позитивний Павлоград» та інші.

25 вересня експерти зустрілися з керівництвом міста та активними учасниками Інтеркультурної програми у Павлограді. Під час зустрічі Ксенія Рубікондо підкреслила, що міста з високим індексом інтеркультурності, як правило, більш успішні, оскільки використовують своє національне розмаїття як перевагу. Вона відзначила кращі практики Павлограда і окреслила ті напрямки роботи, які ще треба реалізувати.

Делегація експертів Ради Європи пробуде в Павлограді 2 дні. Їх очікує насичена програма — спілкування, обговорення, творчі зустрічі.

Експерти поспілкуються з представниками громадських організацій, культурних центрів, пояснять, як заповнити опитувальники, за якими потім буде формуватися індекс інтеркультурності Павлограда.