- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Павлоград відсвяткував 235 річницю

 

 

 

 

 

Павлоградці три дня поспіль відзначали 235-річницю свого міста. До ювілейної дати творчими колективами, колективами шкіл, вищих навчальних закладів, закладів культури, підприємцями, майстрами народно-прикладного мистецтва  було підготовано велику кількість подарунків для городян та гостей. Заходи проходили за участю міського голови А.О. Вершини, представників міської влади, ветеранів, військових, духовенства, керівників підприємств та установ міста.

 

 

 

В п’ятницю 13 вересня на Алеї Слави вже традиційно пройшла урочистість з покладанням квітів до пам’ятних знаків та вшануванням ветеранів Другої Світової війни й ветеранів праці, які відбудовували Павлоград у післявоєнні роки. Свято продовжилося у залі міського культурно-дозвільницького центру «Мир», в якому міський голова А.О. Вершина привітав усіх зі святом та вручив ювілейні медалі тим павлоградцям, які зробили ы робить свій внесок у розвиток та життєдіяльність громади.

Цього ж дня павлоградці отримали у подарунок оновлений сквер Шевченка, на території якого було розташовано пам’ятний знак на честь Свято-Вознесенського Собору, який було зруйновано у роки другої Світової війни. Високопреосвященніший  Митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней освятив цю світлину.

Впродовж суботнього дня у центрі міста проходили різноманітні  святкові заходи : фестиваль голубів, інтерактивна екскурсія про історію Павлограда на бульварі Голубицького, фестиваль-ярмарок «Павлоград збирає друзів», урочисте відкриття дня міста за участю гостей з м. Одеси «Шалених барабанщиць», міський конкурс відеороликів «Рідне місто в об’єктиві»,  флеш-моб «Молодь — майбутнє України», конкурс духових оркестрів «Повітове містечко», локація від молоді та студентських колективів , фестиваль серед закладів ресторанного господарства  » Свято Гарбуза» та ще багато інших розваг. У вечірній програмі для павлоградців був святковий концерт гуртів з України та Швеції, а на завершення феєрверк.


 

У неділю, 15  вересня до нашого міста завітав разом з командою спортсменів найсильніша людина світу Василь Вірастюк. Він привітав зі святом мешканців мікрорайону 18 Вересня та взяв участь у відкритті дитячого майданчика. А після цього у самому центрі міста на Соборній площі павлоградці мали можливість спостерігати за фінальними змаганнями Першої ліги стронгмену України-2019.