- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Павлоград відзначає 80-річчя Дніпропетровщини

27 лютого 2012 року Дніпропетровській області виповнилось 80 років від дня утворення.

У ці святкові дні почуття Вітчизни для кожного з нас стало святою перлиною, збагаченою унікальністю Золотої Пекторалі, неповторністю Петриківки, могутністю сивого Дніпра, безцінних надр чорного золота нашого Західного Донбасу та головним рідним містом для кожного з нас, де живуть наші рідні та близькі, заради щастя миру, яких наші славетні героїчні пращури — Захисники Вітчизни усіх часів віддавали своє життя.
В ці дні багато привітань надходило від наших відомих земляків, які живуть в різних куточках земної кулі, керівництва різних держав. Кожний населений пункт, кожне місто Дніпропетровщини відзначало це свято. Не залишився осторонь й Павлоград.
На міських святкових урочистостях з нагоди 80-ої річниці створення Дніпропетровської області та Дня Захисника Вітчизни, 22 лютого 2012 року, були присутні керівництво міста, представники організацій та підприємств, релігійних, громадських та політичних організацій, засоби масової інформації тощо.


Свято розпочалось урочистим внесенням Державного Прапору України, Прапору Дніпропетровської області та міста Павлограда. У виконанні військового оркестру прозвучав Гімн України. А найкращі вокалісти міста виконали пісню нашого земляка Анатолія Таранця “Дніпропетровщина — любов моя!”.
З вітальним словом від губернатора Дніпропетровської області та голови Дніпропетровської обласної організації Партії регіонів Вілкула О.Ю. виступив в.о. начальника головного управління архітектури та будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Зражевський: «Дніпропетровщина – це провідний космічний, науково-технічний, рекреаційний та культурно-історичний центр незалежної України, який упевнено реалізує свій економічний потенціал, успішно модернізує транспортну інфраструктуру, примножує наукові, культурні та спортивні надбання. Сьогодні область рухається курсом європейської інтеграції, запроваджує сучасні новітні технології управління та виробництва, забезпечує поліпшення добробуту наших співвітчизників.»


Від імені міського голови всіх земляків привітала заступник міського голови Рябова А.В. та вручила кращим представникам громади Павлограда відзнаки пошани:
— знаком “80 Дніпропетровській області” були удостоєні Почесні громадяни м.Павлограда Пономарчук М.С., Риженков Ф.К., Томашпольський Д.Я., Бубнов В.І., Рева А.А., Вагін Г.І., Пономарьов Є.М., Приходько І.М., Родітєлєв С.В.;


— грамотою Дніпропетровської обласної державної адміністрації відзначені Нечаєвський Є.О., Богдан Н.В., Оніщенко О.В.;

 


— подякою Дніпропетровської обласної державної адміністрації — Белякін В.Ю.;


— грамотою Дніпропетровської обласної ради нагороджено колективи Павлоградського театру ім. Б.Є.Захави та Павлоградської загальноосвітньої школи №4 й Роїк Р.В.;


— грамотами міського голови та цінними подарунками — Бєлякін Ю.Г., Іванов В.Є., Буланцев О.Є., Кириленко М.К., Семенець В.В, Тимченко Л.Ф.


Привітали також ровесників області — Григоренко Ганну Андріївну та Іваницьку Раїсу Пилипівну.

Цікавим екскурсом у минуле згадали важливі вехи Дніпропетровщини. Відмітили людей, які внесли вагомий внесок у розвиток вугільної промисловості країни, Дніпропетровщини, нашого міста: Є.М. Пономарьова, А.В. Шмиголь, В.І. Бубнова, А.Ф. Комарова, М.Р. Непопа, В.І. Кураєвого.

Згадали Почесних громадян Павлограда: Віталія Шкуренко, Анатолія Разводова, Олексія Мохначова;

земляків, які несуть славу нашого краю сьогодні за його межами — Героя Радянського Союзу Ігоря Плосконоса, академіка, доктора хімічних наук Віктора Карцева;

людей, які стали легендами міста — Лідія Тихонівна Латиш, Лідія Іванівна Олефірова.


З неменшою гордістю були представлені майбутнє, надія та гордість Павлограда: Бєленков Іван, Зуєв Дмитро, Мустафін Юрій, Марченко Юрій, Денисенко Денис, Горгула Іван, Минченко Антон, Грищенко Володимир та Микуцька Дарина, Вишнякова Валентина Анатоліївна.
В усі віки наша славетна земля, її люди завжди жили та працювали заради свого майбутнього. Тому сьогодні ми маємо велику історію, яку за 80 років склали наші пращури та ми з вами на нашій міцній землі з багатою природою та яскравими традиціями, з неперевершеним культурним надбанням та безцінним людським потенціалом. Тому нашою найголовнішою справою завжди було й залишається збереження та примноження усього того, чим славиться Дніпропетровщина. Постійно розвиватися, йти уперед, щоб наша козацька степова земля з різнобарвними краєвидами та неповторністю сивого Дніпра, завжди залишалася справжньою перлиною. Любіть свою землю, своє коріння: минуле, сьогодення та майбуття! І будьте завжди на її захисті, бо Вітчизна — це надійна святиня кожного з нас!

Зі святом вас, шановні земляки!