- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Павлоград вітає учасників семінару щодо розробки ІСС Стратегії для міст української мережі

З 2011 року Павлоград є частиною Інтеркультурної мережі міст України. Інтеркультурні міста — це програма Ради Європи,  спрямована на розвиток ідей та інтеграції переселенців і національних меншин у життя міста.

25-26 жовтня за підтримки Ради Європи у Павлограді проходять зустрічі представників міст-учасників інтеркультурної мережі України — Луцька, Вінниці, Одеса, Мелітополя  та Сум, а також кооординатора мережі Ксенію Рубікондо. Разом з місцевою інтеркультурною командою вони  будуть обговорювати майбутні ІСС Стратегії для міст української мережі.

Гостей привітав міський голова Анатолій Вершина, місцевий координатор Інтеркультурного проекту, заступник міського голови Олена Шуліка.

На зустрічі були присутніми представники національних осередків нашого міста, вимушені переселенці, працівники сфер освіти, культури та інші.

Важливо відзначити, що Павлоград показав загальний показник інтеркультурності міста — 67% і посів 23 місце серед 93 міст. Крім того, наше місто  займає 7-е місце серед міст з населенням менше 200 тис. чол.

Після привітання, відео-презентацій та обміну подарунками, делегація разом з місцевою інтеркультурною командою розпочали семінар.

 

Для учасників семінару була підготована насичена програма. Вони обговорювали найкращі практики роботи в Інтеркультурному проекті, презентували свої міста, працювали в групах, провели огляд тестування ICC усіх міст української мережі, обговорювали Стратегії  ICC. Крім того, гості побували на екскурсіях містом та його закладами — Палацом творчості дітей та юнацтва, «Павлоградською телерадіокомпанією», тощо. Після підведення підсумків семінару його учасники відвідали смт. Петриківка.