- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Павлоградці вшанували чорнобильців

26 квітня 2019 року виповнюється 33 рік від дня найбільшої в історії розвитку атомної енергетики ядерної катастрофи – аварії на Чорнобильській АЕС. Вона стала найбільшою не тільки по кількості громадян, що приймали участь у ліквідації її наслідків, а також найбільшою за кількістю жертв і пошкоджень, які були нанесені економіці України та сусідніх країн…

Щороку 26 квітня весь світ вшановує пам’ять жертв цієї аварії, від страшних наслідків якої нас врятували прості люди, які стали героями. Чимало наших земляків самовіддано ризикували своїм життям заради життя майбутніх поколінь.

Так  25 та 26 квітня в нашому місті пройшли урочисті заходи з нагоди вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Ввечері 25 квітня біля занку чорнобильцям пройшов мітинг памяті, на якому присутні запалили свічки та доєдналися до всеукраїнської акції «Запаліть свічки». А 26 сьогодні  об 11 годині на тому ж місці відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку. Память загиблих вшанували хвилиною мовчання.


Усі заходи проходили за участю міського голови А.О. Вершини, його заступників, депутата Дніпропетровської обласної ради М.С. Панамарчука, представників духовенства, представників чорнобильських громадських організацій, керівників підприємтсв міста, студентів та учнів.