- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Павлоградець Ігор Мерцалов врятував дитину!

16 жовтня о 21:18 на телефон служби порятунку «101» міста Павлоград надійшло повідомлення про необхідність надання допомоги з порятунку дитини. За повідомленням чергового, склалася загроза життю п’ятирічної дівчинки, яка опинилася на парапеті балкону четвертого поверху п’ятиповерхового житлового будинку. За повідомленням на місце подій прибув рятувальний підрозділ Павлоградського гарнізону Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області.
До прибуття пожежно-рятувального підрозділу, дитину було врятовано громадянином Мерцаловим Ігорем Івановичем, 1977 року народження. Як з’ясувалося, чоловік з вікна власної квартири на третьому поверсі побачив дівчинку та приступив до дій щодо її порятунку. Він прибіг до квартири сусідів, що мешкають на третьому поверсі, під балконом, на якому опинилася дівчинка, перев’язав себе мотузкою, піднявся на балкон четвертого поверху, посадив дівчинку собі на плечі та спустився разом з нею до квартири сусідів на третьому поверсі.
Прибувши на місце події рятувальники оглянули дитину на предмет необхідності надання першої долікарської допомоги. Дівчинка знаходилась у задовільному стані і навіть не встигла злякатись. У цей день мати дівчинки поклала її спати та вийшла до магазину. Дівчинка вийшла на балкон, піднялася на карниз та стояла на ньому тримаючись за відкоси.
Рятувальники зазначають, що лише завдяки грамотним діям громадянина Мерцалова вдалося запобігти падінню дитини із слизького підвіконня. Героїчний вчинок Ігоря Івановича врятував життя дівчинці та не дав трапитися трагедії, за що рятувальники висловили йому свою вдячність. Запорукою справжнього прояву мужності є вміння використовувати її на благо іншим.
Рішенням начальника ГУ ДНСН у Дніпропетровській області генерал-майора служби цивільного захисту Ігоря Романюка кандидатуру громадянина Мерцалова Ігора Івановича буде подано на отримання нагороди в рамках проведення Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року».