- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Павлоградська міська рада продовжить впровадження інструменту безпосереднього впливу мешканців міста на бюджетну політику – Бюджет участі.

 

З метою участі громадськості міста у бюджетному процесі, прийнято рішення Павлоградської міської ради, яке дозволить реалізувати проєкти Бюджету участі в 2021 році. Депутатами схвалено кошторис програми у сумі 1 млн. 400 тис. гривень. Це надасть можливість продовжити впровадження демократичних процесів взаємодії містян з міською владою.
Для здійснення детального аналізу та оцінки запропонованих павлоградцями проєктів, формується новий склад робочої групи з питань бюджету участі. До неї увійдуть представники громадськості та органів місцевого самоврядування.
Оновлену інформацію про умови та терміни реалізації Бюджету участі в 2021 році буде повідомлено пізніше на офіційному сайті Павлоградської міської ради, сторінці соціальної мережі Facebook та ПТРК.

Нагадуємо, що Бюджет участі — це масштабний проєкт, який надає можливість жителям міста безпосередньо впливати на бюджетну політику свого міста.
В 2020 році активні мешканці міста взяли участь у конкурсі та подали на розгляд 25 проєктів, пов’язаних з покращенням життя в Павлограді. Це, переважно, проєкти з благоустрою та освітні проєкти. З них 23 — пройшли перевірку та були допущені до процедури он-лайн голосування. Планувалось, що проєкти-переможці будуть реалізовані до кінця року за бюджетні кошти. Але у зв’язку з пандемією COVID-19 та через складний фінансовий стан бюджету міста Програму «Партиципаторне бюджетування (бюджет участі) у м. Павлоград на 2020-2024 роки» в 2020 році було призупинено.

Відділ з економічних питань Павлоградської міської ради