- Офіційний сайт Павлограда - https://pavlogradmrada.dp.gov.ua -

Павлоградська міська рада запрошує на підписання Меморандуму про співпрацю міста із Фондом енергоефективності

Павлоградська міська рада запрошує на підписання Меморандуму про співпрацю міста із Фондом енергоефективності

 

11 листопада 2019 року у Павлограді відбудеться Презентація підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ». У рамках заходу планується підписання Меморандуму про співпрацю між Павлоградською міською радою та Фондом енергоефективності, метою якого є налагодження співпраці та консолідація зусиль, спрямованих на підтримку ініціатив щодо енергоефективності.

 

Після підписання Меморандуму відбудеться прес-брифінг для представників ЗМІ.

 

Учасники:

— Вершина Анатолій Олексійович, Павлоградський міський голова

— Юлія Головатюк-Унгуряну, директор Фонду енергоефективності

 

Сторони-підписанти Меморандуму беруть зобов’язання впроваджувати в регіоні інструменти стимулювання енергозбереження та підтримки заходів, спрямованих на підвищення рівня енергетичної ефективності будівель.

 

Основними формами співпраці, які передбачає Меморандум, є:

 

Передбачається, що спільна діяльність сторін сприятиме економії споживання енергетичних ресурсів та витрат на комунальні послуги об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), поліпшення зовнішнього вигляду будівель, продовження терміну їх експлуатації, підвищення рівня комфорту та умов проживання у будинках, а також збільшення їх вартості.

 

Захід відбудеться 11 листопада 2019 року за адресою: м.Павлоград, ул. Заводская, 35. Готельний комплекс «Хімік»

Вхід представників ЗМІ здійснюватиметься за паспортами або редакційними посвідченнями.

 

Довідково: Програма підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» реалізується ДУ «Фонд енергоефективності». «Енергодім» — це програма часткового відшкодування витрат на заходи з енергоефективності в багатоквартирних будинках.

Програма передбачає часткове відшкодування витрат ОСББ на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятних заходів/робіт для пакету «Легкий» та 50% для пакету «Комплексний». Перші 300 заявок отримають додатковий грант у розмірі 20%.

Очікуваний середній рівень економії споживання енергетичних ресурсів за сукупністю всіх проектів, що фінансуються в рамках Програми принаймні 20 %. Участь в програмі можуть брати ОСББ.

Програма затверджена 16 серпня 2019 року та діє до 31 грудня 2023 року на всій території України, окрім тимчасово окупованих територій.

Фонд енергоефективності розпочав адаптацію місцевих програм підтримки ОСББ до програми «Енергодім».

Наразі у Павлограді діє Програма відшкодування відсоткових ставок або частини тіла кредитів, залучених ОСББ м. Павлограда на впровадження енергоефективних заходів на 2019-2024 роки, затверджена рішенням Павлоградської міської ради № 1897-57/VII від 29.10.2019. Програма передбачає відшкодування 30% від вартості робіт.